Υπάκουσαν ΕΡΤ και ΑΠΕ στις εντολές Φλώρου και κατέβασαν τις αναρτήσεις για την Energa;

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στο tvxs

Tην περασμένη Δευτέρα το πρωί το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα του Αριστείδη Φλώρου ενταντίον μέσων ενημέρωσης (Tvxs, Documento, ThePresident, κ.ά) με τα οποία απαιτούσε να διαγραφούν εκατοντάδες αναρτήσεις για τις δικαστικές του περιπέτειες και τις καταδίκες του για σοβαρές εγκληματικές πράξεις για το σκάνδαλο της Energa για τις οποίες τελικά αθωώθηκε.Η ΕΣΗΕΑ που καταδίκασε τις δεκάδες αγωγές που κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος εναντίον των ΜΜΕ που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του, εξέφρασε ικανοποίηση για την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων. Σε αυτή τη δίκη όμως αποκαλύφθηκε πως δυο ΜΜΕ, δυο κρατικά ΜΜΕ, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ, κατέβασαν τις αναρτήσεις τους για το σκάνδαλο Energa υπακούοντας στις εντολές υπό το φόβο των αγωγών! Την “είδηση” έδωσε η πλευρά του Αρ. Φλώρου για να υποστηρίξει το επιχείρημά του ότι τα άλλα Μέσα που δεν υπάκουσαν πρέπει να τιμωρηθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvxs “Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση να κατεβάσει η ΕΡΤ τους συνδέσμους έπαιξε νομικός της ΕΡΤ, ο οποίος κατά το παρελθόν συνεργαζόταν με ιδιωτικά μέσα στων οποίων τις διοικήσεις ασκεί ακόμα επιρροή. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται σύντομα να αναρτηθούν εκ νέου τα ρεπορτάζ τόσο στην ηλεκτρονική έκδοση εφημερίδων, όπως η Καθημερινή, όσο και στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ”.

Εκτός από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ τις αναρτήσεις για το σκάνδαλο κατέβασε η “Καθημερινή” αλλά όπως διαβάζουμε θα ανέβουν πάλι.

Ο Αριστείδης Φλώρος θυμίζουμε ότι είχε καταδικαστεί σε βαριές ποινές φυλάκισης για το σκάνδαλο της Energa και επίσης είχε διωχθεί ως ηθικός αυτουργός για ληστεία και απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου Γεωργίου Αντωνόπουλου. Τελευταία είχε και  νέα καταδίκη του για τα πλαστά πιστοποιητικά που χρησιμοποίησε το 2018,  για να αποφυλακιστεί.

Η πλευρά του υποστήριξε στο δικαστήριο ότι θέλει να εμφανιστεί πάλι στον κόσμο των επιχειρήσεων και τα εν λόγω δημοσιεύματα του προξενούν ζημία. Οι αγωγές του χαρακτηρίστηκαν καταχρηστικές (αγωγές Slapps).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *