Ημέρα: 24 Οκτωβρίου 2024

Κίνδυνος κατάρρευσης σε Αυγή-ενδιαφέρον εξαγοράς για Το Κόκκινο

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ στα media στο Ποντίκι. Επιχειρηματίας συμφωνεί να αναλάβει τον ραδιοφωνικό σταθμό και τα χρέη του, ύψους 1,5 εκατ ευρώ, αλλά θα μένουν 15-17 εργαζόμενοι για 7ωρα ενημερωτικό πρόγραμμα. Για την Αυγή δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ομολογεί σε επιστολή του ο διευθυντής της left Media, Κωνσταντίνος Νικόλτσιος.

Στόχος δολοφονιών και οι δημοσιογράφοι στη Βόρεια Γάζα, νέα έκκληση του IPI για δράση

Η στοχοποίηση όσων δημοσιογράφων συνεχίζουν να καλύπτουν τις φρικαλεότητες του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα και το Λίβανο παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για τον ισραηλινό στρατό και την κυβέρνηση Νετανιάχου. Επαναλαμβάνοντας το μοτίβο “όλοι- άνδρες, γυναίκες, παιδιά, είναι τρομοκράτες”, κατηγορεί τους δημοσιογράφους ως “βραχίονες” και εκτελεστικά όργανα της Χαμάς ή της Χετζομπολάχ και τους σκοτώνει. Χθές Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός στοχοποίησε έξι ακόμη δημοσιογράφους που παραμένουν στη Βόρεια Γάζα και καλύπτουν για το Al Jazeera τις επιχειρήσεις γενοκτονίας του Ισραήλ. Μοίρασε τις φωτογραφίες τους στα ισραηλινά Μέσα, έδωσε (υποτιθέμενα) έγγραφα για το ότι είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Την ίδια στιγμή το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI) επανέλαβε την έκκληση του στη διεθνή κοινότητα να λάβει επείγουσα και άμεση δράση για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των δημοσιογράφων στη Γάζα.

Προειδοποίηση για πλημμύρες αλλά η κυβέρνηση πουλάει “ασφάλειες” ατομικής ευθύνης 

Η ηχηρή απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, έστω στελεχών από αρμόδια υπουργεία στην ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες με πρωτοβουλία του δήμου Νίκαιας -Ρέντη υπό τον εύλογο τίτλο “Κηφισός ώρα μηδέν”, κατέδειξε για μια ακόμη φορά την παντελή αδιαφορία της όταν πρόκειται για πραγματικά προβλήματα που αφορούν σε όλη την κοινωνία.Σε επιβεβαίωση των εύλογων ανησυχιών για μια “βέβαιη πλημμύρα στην ευρύτερη λεκάνη του “κλειστού” ποταμού του Κηφισού, πρόσφατη μελέτη από την ομάδα Meteo του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποκάλυψε ότι τα τελευταία 45 χρόνια – από το 1980 έως σήμερα, η Ελλάδα έχει βιώσει 70 θανατηφόρες πλημμύρες λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Το αποτέλεσμα τους ήταν να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 190 άνθρωποι.

Υπάκουσαν ΕΡΤ και ΑΠΕ στις εντολές Φλώρου και κατέβασαν τις αναρτήσεις για την Energa;

Tην περασμένη Δευτέρα το πρωί το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα του Αριστείδη Φλώρου ενταντίον μέσων ενημέρωσης (Tvxs, Documento, ThePresident, κ.ά) με τα οποία απαιτούσε να διαγραφούν εκατοντάδες αναρτήσεις για τις δικαστικές του περιπέτειες και τις καταδίκες του για σοβαρές εγκληματικές πράξεις για το σκάνδαλο της Energa για τις οποίες τελικά αθωώθηκε.Η ΕΣΗΕΑ που καταδίκασε τις δεκάδες αγωγές που κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος εναντίον των ΜΜΕ που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του, εξέφρασε ικανοποίηση για την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων. Σε αυτή τη δίκη όμως αποκαλύφθηκε πως δυο ΜΜΕ, δυο κρατικά ΜΜΕ, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ, κατέβασαν τις αναρτήσεις τους για το σκάνδαλο Energa υπακούοντας στις εντολές υπό το φόβο των αγωγών!

Περί BRICS και G7

1. Η σχεδόν ταυτόχρονη εξαμηνιαία συνάντηση ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας από τη μια και της Ομάδας χωρών των BRICS από την άλλη , τροφοδοτούν μια συζήτηση για την τάση ανατροπής του “Δυτικού” μπλοκ από το μπλοκ του “Νότου”. Τι όμως τελικά εκφράζουν αυτές οι διαχωριστικές γραμμές από πολιτική και ταξική άποψη; Ας θέσουμε καταρχήν ορισμένα δεδομένα
Το τι αποτελούν οι G7 (ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Καναδάς) είναι σαφές: Πρόκειται για τον πυρήνα των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών της Δύσης με αδιαμφισβήτητη εντός τους ηγεμονία των ΗΠΑ, που κρατά παράλληλα τα κλειδιά ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα και φυσικά ελέγχει μέσω και του δολαρίου το ΧρηματοΠιστωτικό Σύστημα.
Οι (ως τώρα) BRICS (Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Βραζιλία, Νότια Αφρική) και ακόμη περισσότερο η διεύρυνση με Ιράν, Αίγυπτο, Αιθιοπία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, (μάλλον και Σαουδική Αραβία και άλλες ακόμη 40 χώρες στη σειρά να δηλώνουν ενδιαφέρον), δεν συγκροτούν ένα “φίλο Ρωσικό” καταχθόνιο σχέδιο κατά των ΗΠΑ, ούτε πολύ περισσότερο κάποιο αντιϊμπεριαλιστικό μπλοκ.