Ημέρα: 17 Οκτωβρίου 2024

Δίκτυο – μαύρη λίστα για σπίλωση ακτιβιστών – δημοσιογράφων

Μια καταγγελία της οργάνωσης Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα (RSF) λίγες ημέρες πριν έβγαλε την επιφάνεια μία από τις πιο σκοτεινές επιχειρήσεις συκοφάντησης και σπίλωσης ακτιβιστών αλλά και δημοσιογράφων που ασχολούνται με τις πρακτικές της αγρο χημικής βιομηχανίας. Η καταγγελία της RSF έγινε λίγο μετά τη δημοσίευση μεγάλης έρευνας με τίτλο «Bonus Eventus Files» από τους ανεξάρτητους ρεπόρτερ Lighthouse Reports που δημοσιεύθηκε σε πολλά ΜΜΕ, όπως ο βρετανικός Guardian, η γαλλική Le Monde Guardian, η Africa Uncensored, η Australian Broadcasting Corporation.**

Η έρευνα αποκάλυψε πως ένα “«ιδιωτικό κοινωνικό δίκτυο», χρηματοδοτούμενο μεταξύ άλλων και από την αμερικάνικη κυβέρνηση, στοχοποιεί επικριτές των φυτοφαρμάκων, συλλέγει και δημοσιοποιεί προσωπικά στοιχεία τους, συκοφαντεί περιβαλλοντικούς δημοσιογράφους

Αγωγές slapps από Α. Φλώρο σε ΜΜΕ που αρνήθηκαν να “σβήσουν” γεγονότα

Μετά τα φασόν εξώδικα σε εκατοντάδες ΜΜΕ τον περασμένο Ιούλιο με τα οποία ζητούσε να διαγραφεί η “ιστορία” της ποινικής δίκης για την υπόθεση της Energa, η δικηγορική εταιρεία του Αριστείδη Φλώρου επανήλθε με την κατάθεση δεκάδων αγωγών. Αγωγές που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά Slapps, νομικές δηλαδή προσφυγές με στόχο τον εκφοβισμό και τη φίμωση. Στην περίπτωση του πρωταγωνιστή της Energa ζητείται να σβηστούν όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν στη υπόθεση, από το 2018, ακόμη και ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων, γελοιογραφίες, δηλώσεις δικηγόρων.

Πόσες φορές ζήτησε “συγγνώμη” ο Λιάγκας; Στην TV η συγγνώμη δεν κοστίζει

Ο κύριος -Θεός φυλάξοι- Γιώργος Λιάγκας, επίλεκτο στέλεχος του ΑΝΤ1, φρόντισε να μας «ενημερώσει» πόσα τετραγωνικά ήταν το σπίτι του ποδοσφαιριστή, πόσα υπνοδωμάτια και μπάνια διέθετε, στοιχεία για την πισίνα του, ποιο ήταν το ενοίκιο του συγκεκριμένου διαμερίσματος. Μιλάμε ότι το αίμα ήταν ακόμη νωπό, αλλά η «δημοσιογραφία» εκεί, στο μετερίζι της.

Εννοείται ότι μετά την παρουσίαση του «ρεπορτάζ» έγινε ο κακός χαμός. Καθημερινοί άνθρωποι, νεολαίοι, φίλαθλοι, τηλεθεατές, όλοι μα όλοι τον… έστησαν στον τοίχο. Σιγά τα ζόρια θα μου πείτε και -όσο να ’ναι- ένα δίκιο το έχετε. Αυτά ωστόσο άρχισε να τα αισθάνεται, όταν χορηγοί της εκπομπής του απείλησαν με αποχώρηση.