Ημέρα: 15 Οκτωβρίου 2024

Εκστρατεία για το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία

Μια εκστρατεία για την ουσιαστική κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία στη χώρα μας, άρχισε το Vouliwatch μαζί με 14 Οργανώσεις και ανεξάρτητα ΜΜΕ. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα vouliwatch πρόκειται για μια νέα συντονισμένη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού και άσκηση πίεσης στην πολιτική εξουσία για βελτίωση του νομικού πλαισίου. 

Μια αποκάλυψη για τους “Ολλανδούς ειδικούς” της Θεσσαλίας

Mια αποκάλυψη από τους Data Journalists καταδεικνύει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έφερε “Ολλανδούς” για να σωθεί η Θεσσαλία από τις πλημμύρες, τελικά έδωσε το έργο σε ημέτερο Έλληνα που θα αναλάβει τον οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων με πλούσιες αμοιβές συνολικά για τη διοίκηση συνολικού ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Η έρευνα απαντά στα ερωτήματα:

Ποια είναι η HVA που -με τις πλάτες του Κ. Μητσοτάκη- αφού ξεπέταξε το Master Plan για τη διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία, ανέλαβε τώρα να σώσει την Κρήτη. Πώς βρέθηκαν στο τιμόνι μιας εταιρείας που εμπορεύονταν προϊόντα από τις αποικίες σε Ασία και Αφρική και τώρα πουλάει… αντιπλημμυρικά έργα και διαχείριση υδάτων, οι “γαλάζιοι” Μιλτιάδης Γκουζούρης και ο Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης του “Υπερταμείου”.