Έφυγε και ο Τάσος Χατζηγεωργίου, αποχαιρετισμός από την “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή”

Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ” αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Τάσο Χατζηγεωργίου

Άλλος ένας από την παλιά φουρνιά των δημοσιογράφων «έφυγε» από κοντά μας. O Τάσος Χατζηγεωργίου, εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων με πάθος για ρεπορτάζ, την κριτική στα κέντρα εξουσίας, τη στήριξη στη φωνή της κοινωνίας, έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη σε φίλους και συντρόφους του. Ο Τάσος Χατζηγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1957. Μετά τις σπουδές του στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές στην Πάντειο Σχολή, από όπου αποφοίτησε το 1988. Ήδη από το 1981, είχε ξεκινήσει τη δημοσιογραφική του καριέρα στις εφημερίδες «Η Αυγή» και «Μεσημβρινή» και στη συνέχεια στον «Ελεύθερο Τύπο». Από το 2004, εργάστηκε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2021.

Μέλος στο συνδικαλιστικό σχήμα της “Πρωτοβουλίας για την ανατροπή στα ΜΜΕ” συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο δίνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για μια διαφορετική δημοσιογραφία από τα κάτω. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο “μαύρο” στην ΕΡΤ από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Η ΕΣΗΕΑ σημειώνει πως ο Τάσος Χατζηγεωργίου υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με προσήλωση στους κανόνες δεοντολογίας και διακρίθηκε για το ήθος και την εξαίρετη συναδελφική του συμπεριφορά.

Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” αποχαιρετά με θλίψη το σύντροφο Τάσο Χατζηγεωργίου και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τα παιδιά του.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Τάσο Χατζηγεωργίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024, στις 9:45, στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *