Ημέρα: 9 Οκτωβρίου 2024

Έφυγε και ο Τάσος Χατζηγεωργίου, αποχαιρετισμός από την “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή”

Άλλος ένας από την παλιά φουρνιά των δημοσιογράφων «έφυγε» από κοντά μας. O Τάσος Χατζηγεωργίου, εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων με πάθος για ρεπορτάζ, την κριτική στα κέντρα εξουσίας, τη στήριξη στη φωνή της κοινωνίας, έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη σε φίλους και συντρόφους του. Ο Τάσος Χατζηγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1957. Μετά τις σπουδές του στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές στην Πάντειο Σχολή, από όπου αποφοίτησε το 1988. Μέλος στο συνδικαλιστικό σχήμα της “Πρωτοβουλίας για την ανατροπή στα ΜΜΕ” συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο δίνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για μια διαφορετική δημοσιογραφία από τα κάτω.

Τα “ψευδογεγονότα” του ελεγκτή γεγονότων

Του Αρη Χατζηστεφάνου

Μπορείς να παραπληροφορήσεις κάποιον λέγοντάς του μόνο την αλήθεια; Τα Ελληνικά Hoaxes, που ελέγχουν την ορθότητα πληροφοριών στο facebook, τα κατάφεραν. Εδώ και έναν χρόνο στηρίζουν συστηματικά το κράτος του Ισραήλ φέρνοντας συνεχώς στο φως τη (δική τους) αλήθεια.

Καθώς όλο και περισσότεροι φιλοπαλαιστίνιοι χρήστες του facebook καταγγέλλουν ότι από την έναρξη της γενοκτονίας στη Γάζα δέχονται διάφορες μορφές αποκλεισμού από την πλατφόρμα, σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τη στάση που κράτησε στη δική της ιστοσελίδα η ομάδα fact checker των περίφημων Ελληνικών Hoaxes (ΕΗ). Χρησιμοποιώντας πέντε λέξεις-κλειδιά (Ισραήλ, Παλαιστίνιοι, Γάζα, Χαμάς, Νετανιάχου) εντοπίσαμε και εξετάσαμε 88 κείμενα που δημοσιεύθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου του 2023 μέχρι σήμερα.

Καλό ταξίδι με ένα μικρό αποχαιρετισμό στο Μπάμπη Αγρολάμπο

Θλίψη σκόρπισε στο δημοσιογραφικό κλάδο το ξαφνικό φευγιό του δημοσιογράφου Μπάρμπη Αγρολάμπου. Στο μπλογκ αναδημοσιεύουμε τον ειλικρινή “Μικρό αποχαιρετισμό σ’ έναν σπουδαίο συνάδελφο” της δημοσιογράφου Ειρήνης Προμπονά από το cykladesopen.gr  . Και την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών για τον ξαφνικό χαμό του. 

Ο Μπάμπης Αγρολάμπος για πολλούς από εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5” -κι ας μην αναφέρεται στο σημείωμα της ΕΣΗΕΑ-δεν ήταν μονάχα ένας άρτιος και απόλυτα σοβαρός δημοσιογράφος που το μεσημεριανό του μαγκαζίνο υπερδιπλασίαζε την ακροαματικότητα του σταθμού.