Ημέρα: 8 Οκτωβρίου 2024

Συνέδριο εκδοτών: Λουκέτα και μειωμένες κατά 60% οι κυκλοφορίες

Σε διάστημα περίπου 90 ημερών ανεστάλη η έντυπη έκδοση δύο εφημερίδων. Στις 25 Ιουνίου έπαψε η καθημερινή έκδοση της Αυγής και στην εκπομπή του Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι σταματάει να τυπώνεται η On Time. Το λουκέτο και στις δύο περιπτώσεις είναι η κοινή συνισταμένη. Σε μια εξαετία (2018-2024) οι πωλήσεις φύλλων μειώθηκανκατά 60,5%. Το 2018 οι ετήσιες πωλήσεις ήταν στα 54.208.108 φύλλα και το 2023 διαμορφώθηκαν στα 28.203.839 φύλλα ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Άργος και της ΕΛΣΤΑΤ.
Η αναγνωσιμότητα των έντυπων μέσων υποχωρεί κατά 75% την τελευταία δεκαετία. Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν την κρίση του κλάδου, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η επιβίωση των εφημερίδων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσαρμογή τους στις σύγχρονες τεχνολογικές και αναγνωστικές τάσεις, καθώς και από τη δυνατότητά τους να διατηρήσουν και να ενισχύσουν το κύρος τους ως αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης.

Μελλοθάνατοι όσοι δημοσιογράφοι καλύπτουν τη γενοκτονία στη Γάζα

Στον ένα χρόνο γενοκτονίας στη Γάζα, διακρίνουμε την κυριαρχία ενός νέου καθεστώτος στη διαχείριση της προπαγάνδισης του πολέμου. Αν στον πόλεμο στην Ουκρανία εγκαθιδρύθηκε το μοντέλο της πλήρους ενσωμάτωσης των ΜΜΕ στις προπαγανδιστικές μηχανές των εμπολέμων, ΝΑΤΟ – Ουκρανίας και Ρωσίας, στα εδάφη της Παλαιστίνης το σιωνιστικό κράτος επιβάλλει ένα τρομοκρατικό καθεστώς για τη δημοσιογραφία, θεσπίζοντας την πρακτική στοχευμένων δολοφονιών δημοσιογράφων. 
Ποτέ άλλοτε σε πολεμικές συγκρούσεις δεν υιοθετήθηκαν ως συνήθης πρακτική οι στοχευμένες δολοφονίες δημοσιογράφων – εδώ όμως, οι ρουκέτες και οι σφαίρες του ισραηλινού στρατού είχαν συγκεκριμένα ονόματα δημοσιογράφων γραμμένα πάνω τους.