Παύθηκε ο Α. Γιαννίκος από τη διεύθυνση Στο Κόκκινο

αναδημοσιευση από media- topontiki

Με τον Γιώργο Βούλγαρη, διευθυντή ενημέρωσης, ο ραδιοσταθμός ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, εισέρχεται από σήμερα, σε μεταβατική περίοδο, περίπου 2,5 μηνών και θεωρητικά από την ερχόμενη Τρίτη (1/10), θα πρέπει να παρουσιάσει νέο πρόγραμμα. Αυτό θα συμβεί συνδυαστικά με την εξομάλυνση της οικονομικής συνθήκης στο προσωπικό του σταθμού.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή της απέσυρε -όπως υποστηρίζεται- την εμπιστοσύνη στον διευθυντή του σταθμού, Αδαμ Γιαννίκο και με εντολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της διοίκησης των ΜΜΕ του κόμματος, Κώστα Νικόλτσιο, ο δημοσιογράφος παύθηκε από τα καθήκοντα του.

Ως αίτια της απόφασης στάθηκαν για την Π.Γ. οι συνεχείς διενέξεις με τους εργαζόμενους και η αδυναμίασυντονισμού και λειτουργίας του σταθμού, ισχυρίζονται δορυφόροι της LEFT Media. Άλλωστε, υπάρχουν πέντε προσφυγές – καταγγελίες σε βάρος του Αδαμ Γιαννίκου στην ΕΣΗΕΑ.

Ο ίδιος, ωστόσο, δήλωνε άγνοια και πως δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση, όπως επισήμανε με ανάρτησή του στα social media.

Μαθαίνω από συναδέλφους ότι σάιτ γράφει πως με παύουν από το Κόκκινο. Όμως, δεν με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο να μου το πει. Συντονιστείτε», πόσταρε στο facebook ο δημοσιογράφος.

To ΔΣ της Left Media πάντως, στη συνέχεια εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ο κ. Γιαννίκος απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του διευθυντού, ωστόσο αν επιθυμεί ο ίδιος, μπορεί να συνεχίσει την εκπομπή του, ενώ έχουν συμπεριληφθεί ευχαριστίες για όσα  προσέφερε μέχρι σήμερα στον ραδιοσταθμό.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Γιαννίκος επέμενε με νέα του ανάρτηση να ζητά να του κοινοποιηθούν εγγράφως οι προθέσεις της Διοίκησης του ρ/σ, αν και όπως είπε, δέχθηκε το τηλεφώνημα του προέδρου του ΔΣ της Left Media, κατά το οποίο του επιβεβαίωσε την απομάκρυνση.

Ο ίδιος τονίζει πως η καρατόμησή του δεν αποτελεί έκπληξη, «καθώς τις τελευταίες εβδομάδες μου ασκείται κάθε είδους πίεση (γραπτή ή προφορική, μέσω διαρροών, ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων), προκειμένου να αποχωρήσω. Στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων να μου φορτωθούν όλα τα κακώς κείμενα στα ΜΜΕ του κόμματος, μεθοδεύτηκε η παραίτησή μου, προκειμένου να μην καταγραφεί η πραγματική πρόθεσή των για μετάθεση ευθυνών και απομάκρυνσή μου» προσθέτοντας πως «δεν προτίθεμαι να αποδεχθώ καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας μου, και, δεν θα ανεχθώ καμία προσβολή της επαγγελματικής μου φήμης και της προσωπικότητάς μου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *