Ημέρα: 28 Σεπτεμβρίου 2024

Παύθηκε ο Α. Γιαννίκος από τη διεύθυνση Στο Κόκκινο

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή της απέσυρε -όπως υποστηρίζεται- την εμπιστοσύνη στον διευθυντή του σταθμού, Αδαμ Γιαννίκο και με εντολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της διοίκησης των ΜΜΕ του κόμματος, Κώστα Νικόλτσιο, ο δημοσιογράφος παύθηκε από τα καθήκοντα του.

Επιθετική αστυνομία σε δημοσιογράφους που ελέγχουν, χαμόγελα σε όσους την προπαγανδίζουν

Δύσκολα θα περίμενε κάποιος ότι τα σημαντικά συμπεράσματα της έρευνας για την αστυνομική Βία και τα ανθρώπινα δικαιώματα που παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του ανθρώπου, θα επιβεβαίωνε με τον πιο τραγικό τρόπο τα σημαντικά ευρήματά της. Η ψευδής παράθεση στοιχείων, τα ολοφάνερα ψέμματα που περιλαμβάνονται σε δελτία τύπου της ΕΛΑΣ και αναπαράγονται άκριτα από πολλά μέσα ενημέρωσης, είναι πάγια τακτική της αστυνομίας. Στην Επισκόπηση της “αστυνομικής αυθαιρεσίας” που παρουσιάστηκε υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο για την παραπλάνηση και τα fake news της αστυνομίας.
Οι αμφίθυμες σχέσεις της αστυνομίας με τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, τουλάχιστον σε μια πρώτη ανάγνωση, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εξηγηθούν: εκεί που οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να ελέγξουν την αστυνομική δράση, η αστυνομία γίνεται επιθετική·