Ημέρα: 25 Σεπτεμβρίου 2024

Συλλογή Υπογραφών: Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους από την Ελλάδα

Η Ελληνική Βουλή ομόφωνα από  22 Δεκέμβρη του 2015, ενέκρινε το Σχέδιο Ειδικής Απόφασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την Παλαιστίνη. Η απόφαση ελήφθη δι’ εγέρσεως των Βουλευτών απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής.
Με την απόφασή της αυτή η Βουλή καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για να αναγνωρίσει Κράτος της Παλαιστίνης».
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο:

Σε ποιον ανήκουν τα ΜΜΕ, ποιος ελέγχει την ενημέρωση;

ο φαινόμενο του ελέγχου των ΜΜΕ (media capture) περιλαμβάνει την εξαγορά και συχνά και τη συγκέντρωση μέσων ενημέρωσης από πολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία συνεργάζονται όχι μόνο για να ελέγξουν το αφήγημα αλλά και για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς. Σε αυτήν τη σχέση αλληλεξάρτησης, οι μιντιάρχες προχωρούν στην αγορά μέσων ενημέρωσης προκειμένου να ακούν επιρροή και να κερδίζουν την εύνοια της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση επωφελείται από τη θετική κάλυψη με αντάλλαγμα την έμμεση επιδότηση με τη μορφή κρατικών επιχορηγήσεων και κερδοφόρων συμβάσεων σε άλλους τομείς.