Ημέρα: 23 Σεπτεμβρίου 2024

Λογοκρισία-ξανά- στο Facebook για καταγγελίες γιατρών

Μια συνδικαλιστική παράταξη στην Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών, το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΕΚΑ) κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρηματοδοτήσει τους ιδιώτες κλινικάρχες με κοινοτικά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Ενέργεια που χαρακτήρισε ως μέγα σκάνδαλο.

Η ανακοίνωση της κατέβηκε άμεσα από το Facebook σε λογαριασμούς που την προέβαλλαν. Αιτιολογία ήταν πως είναι spam. Η ΟΕΝΓΕ κατήγγειλε ως απαράδεκτη αυτή την ενέργεια λογοκρισίας αναφέροντας πως «Δεν είναι η πρώτη φορά που στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης λογοκρίνονται αναρτήσεις, βίντεο ακόμα και τραγούδια με το πρόσχημα του “επιβλαβούς και επικίνδυνου” περιεχομένου.

Καταδικάζουν την επιδρομή και το βίαιο λουκέτο του Ισραήλ στο Al Jazeera

Μια ημέρα μετά τις σοκαριστικές εικόνες των κομάντο του ισραηλινού στρατού που εισέβαλαν το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτέμβρη στα γραφεία του Al Jazeera στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την απόφαση να μπει λουκέτο στο γραφείο, δημοσιοραφικοί φορείς και οργανώσεις καταδίκασαν την βίαιη επιδρομή. Μια ακόμη “πράξη επίθεσης στη δημοσιογραφία” σχολίασε η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ) σημειώνοντας τη βαθειά ανησυχία της για το κλείσιμο του σταθμού. 

Η επιδρομή που καταγράφηκε απευθείας, έδειξε βαριά οπλισμένους Ισραηλινούς στρατιώτες να παραδίδουν την εντολή ισραηλινού στρατιωτικού δικαστηρίου στον επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera Walid al-Omari, ενημερώνοντάς τον για το κλείσιμο.

H ομάδα του Solomon γράφει για τη έρευνα της: Ποιος ελέγχει τα ΜΜΕ

Η ερευνητική ομάδα του Solomon παρουσίασε πρόσφατα την πολύμηνη έρευνα της για το ποιός ελέγχει τα ΜΜΕ και την ενημέρωση στην Ελλάδα. Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα των Συντακτών χθές Κυριακή. Θέμα που δικαίως η εφημερίδα έκανε πρωτοσέλιδο. Μια ματιά μόνο στα όσα καταγράφονται επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουν -χωρίς στοιχεία και αποδείξεις- όλοι στη χώρα μας. Η ενημέρωση και η πληροφορία ελέγχεται από τους μεγάλους ομίλους, δεν μιλάμε πια για κάποιους “ναταβταζήδες” ή τη “διαπλοκή ΜΜΕ και πολιτικής εξουσίας”. Η ενημέρωση και ροή πληροφορίας ελέγχεται ανοιχτά και χωρίς διαμεσολάβηση κάποιων εκδοτών από τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της ενέργειας και της ναυτιλίας που ταυτόχρονα έχουν στην ιδιοκτησία τους ομάδες και μετέχουν σε τράπεζες, κατασκευές, ακίνητα, ξένα funds…