Για το Μαξίμου «αντιπολίτευση» είναι η δημοσιογραφία

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Τρεις επισημάνσεις από την τρέχουσα μιντιακή επικαιρότητα δείχνουν πως εννοεί το Μαξίμου τη λειτουργία των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Η πρώτη. Στο περιθώριο της ΔΕΘ προέκυψε η «είδηση» για μεγάλη δυσαρέσκεια του Γ. Βαρδινογιάννη της Motor Oil εξαιτίας του έκτακτου φόρου στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων. Είδηση που καταδείχθηκε με συγκεκριμένη αποστροφή στην ομιλία Μητσοτάκη σε φίλια Μέσα. Βέβαια η απόφαση της έκτακτης εισφοράς εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ανακοινώθηκε δε με διθυράμβους σαν παρέμβαση στη στήριξη «καλαθιών για ευάλωτους». Μήπως οι επιχειρηματίες των διυλιστηρίων δεν πήραν είδηση την απόφαση εκείνη και το έμαθαν στη ΔΕΘ;

Η δεύτερη επισήμανση σχετίζεται με τη σύνηθη τακτική αποκλεισμού των μη αρεστών στη λίστα υποταγής. Στη συνέντευξη Τύπου αποκλείστηκαν από την υποβολή ερωτήσεων για μια ακόμη φορά συγκεκριμένες εφημερίδες και δημοσιογράφοι. Από Αυγή, Στο Κόκκινο, Documento, Ριζοσπάστη και ΕΡΤ 3. Η τρίτη αφορά το επαναλαμβανόμενο τις τελευταίες ημέρες ρεπορτάζ πως το συγκρότημα Βαγγέλη Μαρινάκη κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Το είπε ξεκάθαρα και ο Άδωνις σε μια ανέλπιδη προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τον χείμαρρο αποκαλύψεων για την κατάρρευση του ΕΣΥ. “ Ο Μαρινάκης θέλει να ρίξει την κυβέρνηση”!

Η απουσία αντιπολίτευσης στην πολιτική και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ σταθεροποιεί πλέον ένα μοντέλο επικοινωνιακής διαχείρισης. Αρχικά, την πρώτη τετραετία, η κυβέρνηση προχώρησε στον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ. Με ευκαιρία την πανδημική κρίση της covid19 ανέλαβε ουσιαστικά τη λειτουργία και χρηματοδότηση της συντριπτικής πλειονότητας των μίντια, ενώ τα δημόσια Μέσα, ΕΡΤ και ΑΠΕ, μετατράπηκαν σε υπηρεσιακή μονάδα του υπουργείου Προεδρίας της κυβέρνησης. Ο ολοκληρωτικός έλεγχος των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων δεν επιτρέπει καμία λοξοδρόμηση σε κανέναν. Ούτε στον μεγαλύτερο όμιλο μίντια αυτή τη στιγμή, το φιλικό προς τον Κ. Μητσοτάκη συγκρότημα Μαρινάκη. Όσοι δημοσιογράφοι και όσα συστημικά Μέσα δεν ακολουθούν με ακρίβεια κόμματος τις κατευθύνσεις ενημέρωσης του Μαξίμου, όσοι επιμένουν σε ρεπορτάζ θεωρούνται και χαρακτηρίζονται «αντιπολίτευση». Στα άλλα, τα ανεξάρτητα μίντια, η κυβέρνηση έδωσε ήδη τον χαρακτηρισμό του «εχθρού» της χώρας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *