Ημέρα: 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ποιοι ελέγχουν τα ΜΜΕ και την ενημέρωση στην Ελλάδα; Νέα έρευνα του Solomon

Ποιοι ελέγχουν τα ΜΜΕ και την ενημέρωση στην Ελλάδα; Σε ποιους άλλους επιχειρηματικούς τομείς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούνται οι ιδιοκτήτες τους; Η νέα έρευνα του Solomon “Who owns the media” («Σε ποιον ανήκουν τα ΜΜΕ») αποτελεί την πρώτη συστηματική προσπάθεια καταγραφής της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των συμφερόντων των κορυφαίων επιχειρηματιών πίσω από τους κυρίαρχους μιντιακούς ομίλους στη χώρα. Τα ευρήματα της έρευνας του Solomon θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε ανοιχτή εκδήλωση την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:30, στην ΠΛΥΦΑ (

“Θα πληρώσει μισθούς”, λέει η Left media

Μέσα σε δέκα ημέρες θα καταβληθεί ο μισθός του περασμένου Ιουλίου στους εργαζόμενους στην “Αυγή” και “Στο Κόκκινο” σύμφωνα με την Left media. Η εταιρεία ζήτησε από την ΕΤΕΡ  με επιστολή της να αναβληθεί η αυριανή 3μερής συνάντηση στο ΣΕΠΕ όπου έχουν προσφύγει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΕΡ η οποία αποδέχθηκε το αίτημα της αναβολής, η Left Media δεσμεύθηκε εγγράφως για την καταβολή των οφειλόμενων μισθών των εργαζομένων τεχνικών.

Αποκλείστηκαν από ερωτήσεις στον Μητσοτάκη όσα θεωρούνται “αντιπολιτευόμενα” ΜΜΕ και η ΕΡΤ 3!

Η διαμαρτυρία της ΠΟΕΣΥ για τον μια ακόμη φορά αποκλεισμό υποβολής ερωτημάτων από δημοσιογράφους ΜΜΕ που δεν εγκρίνει το Μαξίμου δεν είναι κάτι καινούργιο. Το έχει συνήθειο το Μαξίμου να αποκλείει ερωτήσεις που Μέσα τα οποία θεωρεί πως “αντιπολιτεύονται” την πολιτική της. Η ΠΟΕΣΥ στη διαμαρτυρία της μιλάει για “ακατανόητες πρακτικές”  που είναι καταδικαστέες. Από την υποβολή ερωτήσεων αποκλείστηκαν ο Ριζοσπάστης, η Αυγή, ο σταθμός Στο Κόκκινο, το Documento, η εφημερίδα Δημοκρατία, η ιστοσελίδα TVXS αλλά και η κρατική ΕΡΤ 3!  Παρακάτω όλες οι ερωτήσεις που θα έθεταν οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ.