Υπογράφουν, ζητάνε να συνεχίσει “Στο Κόκκινο” την ενημέρωση για να μην κυριεύσει το μαύρο

Δεκάδες άνθρωποι των κινημάτων, της εργασίας, ανθρώπων που πόνεσαν και αγωνίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στον φασισμό, τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και της Παιδείας, που πάλεψαν για πολιτισμό και δικαιοσύνη και βρήκαν φωνή και αέρα στον αέρα του Κόκκινου δείχνουν έμπρακτα την υποστήριξη τους στον αγώνα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι είναι δυο πια μήνες απλήρωτοι αλλά συνεχίζουν την ενημέρωση. Στο κείμενο στήριξης τους παρακάτω, έχουν υπογράφει ήδη 341 άνθρωποι. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται …
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Για να μην κυριεύσει το μαύρο 
Όλοι εμείς, άνθρωποι ενεργοί στα κινήματα, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, τις κινητοποιήσεις για δημόσια εκπαίδευση και δημόσια υγεία, τον αγώνα για τον πολιτισμό, τον αντιφασιστικό αγώνα, τον αγώνα για το κράτος δικαίου, τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες για το περιβάλλον, θέλουμε με το κείμενο αυτό να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζόμενων του ρ/σ Στο Κόκκινο, για αξιοπρέπεια στην εργασία και την απόλυτη ανάγκη να συνεχίσει να εκπέμπει ο σταθμός.
Μέσα σε μια συνθήκη μονομερούς ενημέρωσης από τα καθεστωτικά media, όλοι εμείς βρήκαμε φωνή και βήμα από τα μικρόφωνα του σταθμούς, χάρη στις προσπάθειες και την επιμονή των εργαζόμενων Στο Κόκκινο 105.5 στην Αθήνα, Στο Κόκκινο 91.4 στη Θεσσαλονίκη και στο Κόκκινο 107.7 στην Πάτρα και η ανάγκη να στηριχτούν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες για να συνεχίσουν τη δουλειά τους είναι για εμάς ζωτικής σημασίας.
Το ραδιόφωνο Στο Κόκκινο και οι εργαζόμενοί/ες του βρέθηκαν στο πλευρό μας και στο πλευρό της κοινωνίας σε δύσκολες στιγμές. Στους αγώνες για δημόσια Υγεία, για σχολεία και Παιδεία χωρίς ταξικές διακρίσεις, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, ενάντια στις εργοδοτικές πρακτικές και απολύσεις στους χώρους της εστίασης, της καθαριότητας, του τουρισμού, στους συλλογικούς μας αγώνες για να μην επικρατήσει ο ρατσιστικός λόγος και οι ναζιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής, στη δίκη του ναζιστικού μορφώματος και δίπλα στους ανθρώπους που πάλεψαν για την καταδίκη της. Στη δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου, στην υπόθεση Λιγνάδη, στην ανάδειξη και καταγγελία των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας, στις υποθέσεις κρατικής καταστολής. Στο περιβαλλοντικό έγκλημα στις Σκουριές, στο έγκλημα στα Τέμπη, στο σκάνδαλο των υποκλοπών, στις παραβιάσεις του κράτους δικαίου, στις συλλογικές δημοσιογραφικές μάχες για την Ελευθερία του Τύπου, τις διώξεις εναντίον όσων παλεύουν για ανεξάρτητη ενημέρωση.
Μας έκαναν παρέα στις συνθήκες απομόνωσης την περίοδο της πανδημίας, δίνοντας και τότε βήμα σε αυτούς που χρειαζόταν να ακουστούν.
Απέναντι στον οδοστρωτήρα της μονομερούς (μη) ενημέρωσης, το ραδιόφωνο Στο Κόκκινο, είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχίσει να εκπέμπει, με όλους και όλες τους εργαζόμενους/ες στις θέσεις τους και με σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Στηρίζουμε ηθικά και υλικά τις πρωτοβουλίες των εργαζόμενων στο Κόκκινο για να συνεχίσει να εκπέμπει.
Γιατί δίχως το Κόκκινο το μαύρο θα μας κυριεύσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *