Πάρτι στήριξης των (απλήρωτων) εργαζόμενων σε Αυγή και Στο Κόκκινο

Δέκα ημέρες μετά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις στην πολιτική γραμματεία για το σχέδιο που αφορά στα ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι σε Αυγή και Στο Κόκκινο παραμένουν απλήρωτοι. Μπήκε ο 3ος μήνας χωρίς καμία ενημέρωση για το τι μέλλει να συμβεί με την εφημερίδα και τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Αυτό το Σάββατο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι καλούν σε πάρτι στήριξης στον αγώνα τους στο μπαρ 5 δρόμοι στα Εξάρχεια Σουλτάνη 1, μετά τις 8.30 το βράδυ. Στην τελευταία γενική συνέλευση της “Αυγής” σημειωνόταν πως “μέχρι σήμερα κανένα σχέδιο και καμία πρόταση δεν έχει απευθυνθεί στους εργαζόμενους/ες με το Βασικό Μέτοχο να εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένος, τη διοίκηση να μην έχει τίποτα να απαντήσει και τη διεύθυνση να αδυνατεί να καταστρώσει μέσα σε αυτές τις συνθήκες ένα απαραίτητο δημοσιογραφικό σχέδιο για την επόμενη μέρα. Όπως κάθε φορά έτσι και μέσα σε αυτή την εξευτελιστική για εμάς συνθήκη και εντελώς απλήρωτοι σχεδόν όλο το καλοκαίρι, είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι/ες της Αυγής και του Κόκκινου που τα κρατάμε ανοιχτά μαζί με όλους και όλες εσάς, τους αναγνώστες μας και τους ακροατές μας”.

Στην απεργία των δυο ΜΜΕ βγήκε στον αέρα απεργιακό πρόγραμμα “Στο Κόκκινο”. Στη γενική συνέλευση του σταθμού οι εργαζόμενοι τόνισαν πως “οι εργαζόμενοι/ες Στο Κόκκινο έχουμε δουλέψει και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά υπό αντίξοες συνθήκες, στην υπηρεσία μιας κοινωνικής εναλλακτικής ενημέρωσης. Το κάνουμε από τη θέση μας, δημοσιογραφική, διοικητική ή τεχνική και ζούμε από τη δουλειά μας. Δεν έχουμε καμία σχέση με εσωκομματικές διαμάχες, δεν μας απασχολούν και δεν επιθυμούμε να εργαλειοποιούμαστε σε αυτές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *