Ημέρα: 3 Σεπτεμβρίου 2024

Πάρτι στήριξης των (απλήρωτων) εργαζόμενων σε Αυγή και Στο Κόκκινο

Δέκα ημέρες μετά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις στην πολιτική γραμματεία για το σχέδιο που αφορά στα ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι σε Αυγή και Στο Κόκκινο παραμένουν απλήρωτοι. Μπήκε ο 3ος μήνας χωρίς καμία ενημέρωση για το τι μέλλει να συμβεί με την εφημερίδα και τον ραδιοφωνικό σταθμό. 

Αυτό το Σάββατο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι καλούν σε πάρτι στήριξης στον αγώνα τους στο μπαρ 5 δρόμοι στα Εξάρχεια Σουλτάνη 1, μετά τις 8.30 το βράδυ. Στην τελευταία γενική συνέλευση της “Αυγής” σημειωνόταν πως “μέχρι σήμερα κανένα σχέδιο και καμία πρόταση δεν έχει απευθυνθεί στους εργαζόμενους/ες με το Βασικό Μέτοχο να εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένος, τη διοίκηση να μην έχει τίποτα να απαντήσει και τη διεύθυνση να αδυνατεί να καταστρώσει μέσα σε αυτές τις συνθήκες ένα απαραίτητο δημοσιογραφικό σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Η τριπλή χυδαιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη*

Γράφει η Δέσποινα Κουτσούμπα στη σελίδα της στο fb*

Η χυδαιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη

Μερικά πράγματα δεν τα απαντάς. Ντρέπεσαι να το κάνεις. Μερικά πράγματα τα σέβεσαι. Και το βουλώνεις. Όταν ένα νέο και ταλαντούχο πλάσμα, που έχει μια χρόνια, δύσκολη, ασθένεια, γράφει την εμπειρία της από το νοσοκομείο, το βουλώνεις. Αν δεν το βουλώνεις δεν είναι ούτε γιατί ως Υπουργός Υγείας είσαι “υποχρεωμένος” να απαντήσεις, ούτε γιατί είναι αναγκαίο πολιτικά να σχολιάσεις. Το κάνεις γιατί είσαι χυδαίος. Αδιανόητα χυδαίος απέναντι στην ανθρώπινη ζωή. Άρα και πλήρως ακατάλληλος να είσαι πολιτικός.
Εξηγούμαι:
Η Olga Stefou έγραψε ένα κείμενο στο in.gr, όπου εργάζεται, για την κατάσταση στο ΕΣΥ. Ξεκινώντας το κείμενό της δηλώνει εξαρχής ότι γράφει με διπλή ιδιότητα, τόσο της δημοσιογράφου όσο όμως και της χρόνια πάσχουσας ασθενή: “Ειδικά όσες και όσοι νοσηλευόμαστε στο νοσοκομείο μεταξύ διαφορετικών κυβερνήσεων, μπορούμε να μιλήσουμε με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει κυριολεκτικά στο πετσί μας. Με αυτήν την εμπειρία, των έξι συνεχόμενων χρόνων περιστασιακής νοσηλείας με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα θα ζητήσω να μου επιτρέψετε να μιλήσω κι εγώ.”

Η εξόντωση δημοσιογραφικών αποκαλύψεων πετυχαίνει με τις Slapps, αυτή τη φορά διώκεται το TVXS

Στις πολλές δικαστικές διώξεις κατά Tvxs, αναφέρεται η πρόσκληση της ιστοσελίδας προς του αναγνώστες του διαδικτύου. “Ζητάμε την αλληλεγγύη σας”, γράφει σήμερα το TVXS το οποίο διώκεται για σειρά δημοσιογραφικών αποκαλύψεων και ερευνών. Η προσφυγή στη δικαισούνη με τις καταχρηστικές αγωγές (Slapps) είναι η πλέον προσφιλής μέθοδος και στην Ελλάδα. Το σύνολο των συστημικών επαγγελματικών ΜΜΕ είναι απόλυτα ελεγχόμενο, οι δημοσιογράφοι εκεί παρέδωσαν τα όπλα της δημοσιογραφίας. Τώρα οι δημοσιογράφοι διώκονται διαρκώς στα “ανεξάρτητα” μικρά ΜΜΕ στο διαδίκτυο. Δεν είναι μόνο το ΤVXS που δέχεται σειρά αγωγών Slapps, είναι το Reporterunited, το insidestory, η efsyn.gr, το Alterthess. Η ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας στηρίζεται με ποικίλες διατάξεις από την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη δεν έγινε βήμα για την ενσωμάτωση της νέας αντιSlapp Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το TVXS ζητάει τη στήριξη δημοσιογράφων και αναγνωστών για την αντιμετώπιση των δικαστικών εξόδων σε σειρά αγωγών, όπως αναγράφονται παρακάτω. Ας το στηρίξουμε όπως μπορεί ο καθένας.