Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις διαρροές, δεν πλήρωσε ακόμη τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην “Αυγή” και “Στο Κόκκινο” από αύριο Παρασκευή. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τα όσα διοχετεύονται δεν πλήρωσε ακόμη τους μισθούς του Ιουλίου, ενω δόθηκε έναντι μόνο για το επίδομα αδείας.Οι εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο” σημειώνουν στην απόφαση της γενικής συνέλευσης πως “Αντί για χρήματα στους λογαριασμούς μας, βλέπουμε δημοσιεύματα ότι τάχα “πληρώθηκε ένας μισθός”, ότι δήθεν “καταβλήθηκαν τα δεδεουλευμένα”, και διαρροές σχετικά με το ποιοι έδωσαν αυτά τα χρήματα”. Επαναλαμβάνουν επίσης την απόφαση τους να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι στην Αυγή» σημειώνουν πως «χόρτασαν από μεγάλα λόγια».

Ολόκληρη η απόφαση της γ.σ “Στο Κόκκινο”

Η συνέλευση των εργαζομένων στον 105.5 Στο Κόκκινο (Αθήνα), στον 91.4 Στο Κόκκινο (Θεσσαλονίκη) και στον 107.7 Στο Κόκκινο (Πάτρα) που συγκλήθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου με συμμετοχή των σωματείων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και ΕΤΕΡΜΘ πήρε ομόφωνα την εξής απόφαση:

1. Μία εβδομάδα μετά τις δεσμεύσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ περί άμεσης καταβολής χρημάτων που αντιστοιχούν στο επίδομα αδείας μας και συγκεκριμένων κινήσεων για την καταβολή των δεδουλευμένων δύο μηνών και την κανονικοποίηση της μισθοδοσίας μας, δεν έχουμε απολύτως κανένα νεώτερο από πουθενά.

2. Αντί για χρήματα στους λογαριασμούς μας, βλέπουμε δημοσιεύματα ότι τάχα «πληρώθηκε ένας μισθός», ότι δήθεν «καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα», και διαρροές σχετικά με το ποιοι έδωσαν αυτά τα χρήματα. Δηλώνουμε ρητά ότι ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ/ΕΣ για τους τελευταίους δύο μήνες και εξακολουθούμε να αναμένουμε την κατά τον νόμο υποχρεωτική εξόφληση του θερινού επιδόματος αδείας.

3. Όπως είχαμε προαναγγείλει, προχωρούμε από 1ης Σεπτεμβρίου σε νομικές κινήσεις για την διασφάλιση των δεδουλευμένων μας.

4. Οι εργαζόμενοι/ες Στο Κόκκινο έχουμε δουλέψει και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά υπό αντίξοες συνθήκες, στην υπηρεσία μιας κοινωνικής εναλλακτικής ενημέρωσης. Το κάνουμε από τη θέση μας, δημοσιογραφική, διοικητική ή τεχνική και ζούμε από τη δουλειά μας. Δεν έχουμε καμία σχέση με εσωκομματικές διαμάχες, δεν μας απασχολούν και δεν επιθυμούμε να εργαλειοποιούμαστε σε αυτές.

5. Με το πέρας μίας εβδομάδας κατά την οποία ουδείς μας ενημέρωσε για κάτι, επανερχόμαστε σε κινητοποιήσεις, προκηρύσσοντας:
-Στάση εργασίας την Παρασκευή 30 Αυγούστου από τις 14:00 έως τις 18:00
-24ωρη απεργία τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, επαναλαμβάνοντας το απεργιακό πρόγραμμα με τη συνδρομή των σωματείων μας.

Και η απόφαση της γ.σ. στην Αυγή

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της Αυγής παραμένουμε απλήρωτοι ακόμα και σήμερα και παλεύουμε μόνοι μας, καθημερινά στη δουλειά μας, με έναν βασικό μέτοχο παντελώς απών, μια διοίκηση που αγνοείται και μια διεύθυνση που αδυνατεί να επιταχύνει μια διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που έχουν προκύψει στην καθημερινότητά μας από την ημέρα που με αισχρό τρόπο έκλεισε το καθημερινό φύλλο της ιστορικής Αυγής.

Παρά τα όσα ψευδώς διαδίδονται, το μόνο που έχουμε πληρωθεί είναι ένα έναντι επιδόματος αδείας και τίποτα άλλο, αλλά χορτάσαμε δημοσιεύματα που μας θέλουν πληρωμένους για να αποκτήσει πάλι ο βασικός μας μέτοχος την ταμπέλα του καλού εργοδότη και εμείς των πληρωμένων μα εντελώς απλήρωτων εργαζομένων.

Χορτάσαμε και ανακοινώσεις από την Πολιτική Γραμματεία περί σπουδαίου σχεδίου εξυγίανσης που θα επιλύει το «χρόνιο» ζήτημα των κομματικών μέσων και μέχρι σήμερα κανένα σχέδιο και καμία πρόταση δεν έχει απευθυνθεί στους εργαζόμενους/ες με το Βασικό Μέτοχο να εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένος, τη διοίκηση να μην έχει τίποτα να απαντήσει και τη διεύθυνση να αδυνατεί να καταστρώσει μέσα σε αυτές τις συνθήκες ένα απαραίτητο δημοσιογραφικό σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Όπως κάθε φορά έτσι και μέσα σε αυτή την εξευτελιστική για εμάς συνθήκη και εντελώς απλήρωτοι σχεδόν όλο το καλοκαίρι, είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι/ες της Αυγής και του Κόκκινου που τα κρατάμε ανοιχτά μαζί με όλους και όλες εσάς, τους αναγνώστες μας και τους ακροατές μας.

Αρνούμαστε να συναινέσουμε με τη σιωπή μας σε αυτή την απαξιωτική συνθήκη εργασίας που έφτιαξε για εμάς ο βασικός μέτοχος της εταιρείας και κηρύσσουμε νέα 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Παρασκευή 30 Αυγούστου διεκδικώντας:

1️⃣ Να μπει τέλος σε αυτό το καθεστώς οικονομικής ασφυξίας και να μας καταβληθούν ο μισθός Ιουλίου, Αυγούστου και ολόκληρο το επίδομα αδείας, που δεν έχει κατατεθεί σε κανέναν και καμία από μας.

2️⃣ Ζητάμε την άμεση καταβολή όλων των παλαιών οφειλών σε όλες και όλους.

3️⃣ Ζητάμε από τον βασικό μέτοχο να καταθέσει άμεσα ένα συγκροτημένο βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα και να σταματήσει την ομηρία μας. Μια βδομάδα μετά την Πολιτική Γραμματεία και κανένα σχέδιο δεν έχει παρουσιαστεί, όπως και καμία ενημέρωση δεν υπάρχει σχετικά με την εξεύρεση πόρων και χρηματοδότησης για την οποία δεσμεύθηκε ο βασικός μέτοχος για να υπηρετηθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης

4️⃣ Ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση για την αναστολή του καθημερινού ημερήσιου φύλλου της ΑΥΓΗΣ.

🔺 Αυτή η απεργία είναι το προσωπικό μας όριο ως εργαζόμενοι. Συνεχίζουμε δυναμικά. Ενωμένοι.

#ΑΥΓΗ
#ΣτοΚόκκινο
#Ο_αγώνας_συνεχίζεται

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *