Ανταλλαγή στελεχών ανάμεσα σε ΕΡΤ και ΣΚΑΙ

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος για τον οποίο αναγγέλθηκε πως θα λέει τα δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στο ΣΚΑΙ, αποχωρεί από το Νέο Φάληρο και ανεβαίνει στην Αγία Παρασκευή. Θα κάτσει στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα ο οποίος κατηφορίζει στο Νέο Φάληρο. Σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ αναμένεται να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στο ΣΚΑΙ, θέση που είναι κενή. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος αποτελεί επιλογή του μεγάρου Μαξίμου για την ανώτατη θέση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Οι προτάσεις του λίαν συντόμως, αποχωρήσαντα Κ. Ζούλα δεν έγινε δεκτές καθώς η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θέλει να “ανεξαρτητοποιήσει” την ΕΡΤ από τα δεσμά, αλλά στοχεύει στην πλήρη μετατροπή της σε “υπηρεσία προπαγάνδας” του Μαξίμου.

Το πλαίσιο έτσι κι αλλιώς έχει στηθεί επί Ζούλα. Το ενιαίο news room, ο κεντρικός έλεγχος όλων των ειδήσεων και ρεπορτάζ από τους επικεφαλής “τοπάρχες” της ΝΔ σε θέσεις κλειδιά του ραδιομεγάρου και η μετατροπή των ειδήσεων της ΕΡΤ σε κυβερνητικά δελτία συμπληρώθηκαν από την ενσωμάτωση του κακέκτυπου μοντέλου ελαφριάς ψυχαγωγίας των ιδιωτικών καναλιών.

Η θητεία του Κ. Ζούλα λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου ενώ για τη θέση του προέδρου θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός στον οποίο, προφανώς, θα μετάσχει και ο νέος “προσωρινός” πρόεδρος Γιάννης Παπαδόπουλος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *