Ημέρα: 26 Αυγούστου 2024

60 οργανώσεις δημοσιογράφων-και η ΕΣΗΕΑ ανάμεσα τους- ζητούν αναστολή σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, κυρώσεις για τις δολοφονίες δημοσιογράφων

Με επιστολή τους στην “κυβέρνηση” της Ευρωπαϊκής Ένωσης 60 παγκόσμιες οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου και τα ανθρώπινα δικαιώματα -μεταξύ αυτών και η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ- ζητούν από την ΕΕ άμεσες δράσεις εναντίον των επιθέσεων του Ισραήλ κατά της ελευθερίας του Τύπου. Με την επείγουσα έκκληση τους οι υπογράφοντες ζητούν την αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων σε υπεύθυνους Ισραηλινούς αξιωματούχους και σειρά άλλων δράσεων ενάντια στο Ισραήλ. 
Οι οργανώσεις ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέτρα κατά της άνευ προηγουμένου δολοφονίας δημοσιογράφων από τις ισραηλινές αρχές και άλλων παραβιάσεων της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, παραβιάσεις του Ισραήλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο (ΔΑΔ). Αυτές αποτελούν μέρος εκτεταμένων και συστηματικών καταχρήσεων που διαπράττουν οι ισραηλινές αρχές στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ και αλλού, όπως τεκμηριώνεται ή αναγνωρίζεται από ισραηλινές, παλαιστινιακές και διεθνείς ΜΚΟ, εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, το Διεθνές Δικαστήριο και σε αίτημα εντάλματος σύλληψης από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις της ΕΕ των 27 δεν έχουν ακόμη ομόφωνα αναγνωρίσει, αποδώσει και καταδικάσει τα εγκλήματα των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα . 

Μετά τα πακέτα media για πράσινη ενέργεια, ΟΣΕ, ανακύκλωση, έρχεται λίστα για το ΕΣΥ

Σε όλα τα παρακάτω κονδύλια ας προσθέσουμε και μια ακόμη προγραμματισμένη διανομή στα media για να “σπονσονάρουν” προπαγανδιστικά ττα μέτρα της κυβέρνησης για το ΕΣΥ. Το νέο σχέδιο του Άδωνι για να αποτελειώσει τη δημόσια υγεία δεν πρέπει να έχει αντίλογο. Και για αυτό το Ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου προτίθεται να δώσει στην “αγορά” 2,84 ευρώ. Λεφτά που θα μοιραστούν και στα ΜΜΕ για την “ανάδειξη της στρατηγικής και του συνολικού σχεδιασμού του υπουργείου υγείας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ”. 
Σε κάθε κρίση το Μαξίμου απαντά με επιθετική διαφήμιση! Από τα κονδύλια της κρατικής διαφήμισης όπως καταλαβαίνετε. Το  δοκιμασμένο επί σειρά ετών, «φάρμακο» δια πάσα “κυβερνητική νόσο”.