Με δάνειο η αποπληρωμή μισθών, προϋπόθεση οι “εθελούσιες έξοδοι” σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το επίμαχο θέμα των κομματικών Μέσων ενημέρωσης δεν φώτισε επαρκώς το σχέδιο(;) βιωσιμότητας που υπάρχει. Η μόνη αναφορά είναι πως θα γίνει εθελούσια έξοδος για πολλούς εργαζόμενους σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι ωστόσο είχαν συνάντηση με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε πως θα αποπληρώσει τους χρωστούμενους μισθούς Ιουλίου-Αυγούστου και το επίδομα άδειας και θα ληφθεί δάνειο. Θυμίζουμε ότι χθες Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο σταθμό εξέπεμψαν απεργιακό πρόγραμμα με μεγάλη απήχηση.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ ΣΤΟΝ Ρ/Σ 105.5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα τα Μέσα, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του 105.5 Στο Κόκκινο και της Αυγής κληθήκαμε προκειμένου να ενημερωθούμε για τον σχεδιασμό και να εκθέσουμε τις θέσεις μας. Στη διάρκεια της παρουσίας μας εκεί, μας ειπώθηκε ρητά ότι:

1. Υπήρξε εξουσιοδότηση προς το ΔΣ για τη σύναψη δανείου με σκοπό την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας και την πληρωμή των μισθολογικών υποχρεώσεων μέχρι το τέλος το χρόνου. 2. Ότι άμεσα θα ξεκινήσει διαδικασία σταδιακής εξόφλησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και του επιδόματος αδείας.

3. Ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση ή άλλη μονομερής ενέργεια στα Μέσα.

4. Ότι στη συνέχεια θα υπάρξει διάλογος εργαζομένων – ΔΣ για να προταθεί πρόγραμμα εθελούσιων αποχωρήσεων. Από τη μεριά μας αναμένουμε την τήρηση της δέσμευσης για αποπληρωμή, προκειμένου όπως έχουμε πει να συμμετάσχουμε σε διάλογο που δεν περιλαμβάνει ενδεχόμενο απολύσεων, μειώσεων ή άλλων μονομερών ενεργειών.

Θυμίζουμε ότι την 1η Σεπτεμβρίου προστίθεται ακόμα ένας μήνας καθυστέρησης και οι εργαζόμενες/οι έχουμε επιφυλαχθεί για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τις ακροάτριες και τους ακροατές για την απερίγραπτα συγκινητική ανταπόκρισή τους στο χθεσινό απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων.

Μετά την επιτυχημένη 24ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε χθες, παραμένουμε σε αγωνιστική εγρήγορση, αναμένοντας την τήρηση των χθεσινών δεσμεύσεων για εξόφληση των δεδουλευμένων.

Γιάννης Ανδρουλιδάκης, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος ΕΣΗΕΑ

Ηρώ Κουμεντάκου, συνδικαλιστική εκπρόσωπος ΕΠΗΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *