Ημέρα: 23 Αυγούστου 2024

Με δάνειο η αποπληρωμή μισθών, προϋπόθεση οι “εθελούσιες έξοδοι” σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το επίμαχο θέμα των κομματικών Μέσων ενημέρωσης δεν φώτισε επαρκώς το σχέδιο(;) βιωσιμότητας που υπάρχει. Η μόνη αναφορά είναι πως θα γίνει εθελούσια έξοδος για πολλούς εργαζόμενους σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι ωστόσο είχαν συνάντηση με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε πως θα αποπληρώσει τους χρωστούμενους μισθούς Ιουλίου-Αυγούστου και το επίδομα άδειας και θα ληφθεί δάνειο

Γιατί δεν είναι ποινικό διωκόμενο αδίκημα το “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”

Γράφει ο Θανάσης Καμπάγιαννης στη σελίδα του στο fb

Το “Μητσοτάκη γαμιέσαι” και το “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι” δεν συνιστούν αυτεπάγγελτα διωκόμενα ποινικά αδικήματα. Αυτό είναι το συμπέρασμα δεκαετιών νομικο-πολιτικής συζήτησης και το αποτύπωμα ενός κοινωνικού συσχετισμού, όσο και αν ενοχλείται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ που αναβαθμίστηκε σε υπουργικά γραφεία επί Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η πρόταση Πλεύρη για ποινικοποίηση της λέξης “μπάτσος” αποτυπώνει περισσότερο την ιδιότητά του ως δικηγόρου σωματείων αστυνομικών, δείχνει όμως και την απόλυτη άγνοια βασικών νομικών εννοιών. Γι’ αυτό και στη δήλωσή του συγχέει το “αυτόφωρο” (δλδ τη σύλληψη εν τω πράττεσθαι που αφορά κάθε αδίκημα) με την απαιτούμενη έγκληση στα αδικήματα προσβολής της τιμής.