Ο ΣΥΡΙΖΑ εισάγει νέο εργοδοτικό χαρακτηρισμό για απολύσεις: Είναι αποδεσμεύσεις!

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη “συγκυβέρνηση” για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. Ο χαρακτηρισμός των επικείμενων απολύσεων στα ΜΜΕ του κόμματος ως “αποδέσμευση προσωπικού” χρήζει εργοδοτικού βραβείου! Η πρόταση της εταιρείας Left media προς την πολιτκή Γραμματεία του κόμματος που συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη στη 1.00 το μεσημέρι εισηγείται δέκα σημεία για τη “βιωσιμότητα” της “Αυγής” και “Στο Κόκκινο”. Ως πετυχημένοι μάνατζερ που θέλουν να λογίζονται τα στελέχη της κομματικής εταιρείας, έβαλαν κάτω τα νούμερα με βάση την πολιτική εντολή Κασσελάκη “Η βρίσκετε λεφτά και χορηγούς ή κλείστε τα” και κατέληξαν, μεταξύ άλλων: Στην αποδέσμευση προσωπικού, 30 αποδεσμευμένοι από “Αυγή”, 7 έως 10 από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους θα απαιτηθεί μέχρι τα τέλη του έτους ποσό ύψους 2.441.221 ευρώ και για αυτό προτείνουν έκδοση ομολογιακού δανείου, εκπομπές μόνο με χορηγούς που θα βρίσκουν οι εργαζόμενοι(;) και επανασύσταση εμπορικού τμήματος.

Σήμερα στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης “Στο Κόκκινο” εκπέμπουν απεργιακό πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι του όπως και τη “Αυγής” παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς το επίδομα άδειας, ενέργεια σαφώς παράνομη ακόμα και με τους εργοδοτικούς νόμους της Ν.Δ.  Οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τέλος στο καθεστώς οικονομικής ομηρίας και να ανακαλέσει την απόφαση για αναστολή του καθημερινού ημερήσιου φύλλου. Οι εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» κάνουν λόγο για ένα κλίμα πλήρους εγκατάλειψης του σταθμού, μεγάλη αβεβαιότητα για τις πληρωμές, αλλά και απολύσεις/παραιτήσεις συναδέλφων τους.

Εκτός από τις αποδεσμεύσεις προσωπικού που κατά την εταιρεία θα μειώσουν τις “ζημιές”, η πρόταση περιλαμβάνει την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 3.500.000 ευρώ, επταετούς (7) διάρκειας, σύσταση εμπορικού τμήματος από έμπειρα(;) πρόσωπα, αύξηση των εσόδων στο σταθμό τουλάχιστον 600.000 ευρώ ετησίως, α”ύξηση των εσόδων από την εμπορική διαφήμιση στην Αυγή”. Επίσης καμπάνια από το κόμμα για εγγραφή συνδρομητών με στόχο 10.000 με ετήσια συνδρομή 60 ευρώ.

 

1 comment for “Ο ΣΥΡΙΖΑ εισάγει νέο εργοδοτικό χαρακτηρισμό για απολύσεις: Είναι αποδεσμεύσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *