Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους απλήρωτους ΣΥΡΙΖΑ

Νέα απεργία και νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε Αυγή και Στο Κόκκινο. Όπως γράψαμε η αυριανή συνεδρίαση έχει θέμα τα ΜΜΕ του κόμματος. Στη γενική συνέλευση της Αυγής καταγγέλθηκε για μια ακόμη φορά τον βασικό μέτοχο, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την απαξιωτική στάση του.
Η απόφαση της ΓΣ

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ βρισκόμαστε υπό καθεστώς απόλυτης και μεθοδευμένης οικονομικής ασφυξίας. Ολόκληρο το καλοκαίρι έχουμε πληρωθεί με μεγάλη καθυστέρηση μόνο τον μισθό του Ιουνίου, ενώ παράνομα δεν έχει καταβληθεί σε κανέναν και σε καμία ούτε ο μισθός του Ιουλίου ούτε και το επίδομα αδείας, ενώ σε πολλές και πολλούς από μας οφείλονται και παλαιότεροι μισθοί, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τους δέκα, και σε λίγες μέρες θα προστεθεί και ο μισθός του Αυγούστου, για την ομαλή καταβολή του οποίου δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία διαβεβαίωση.

Ομόφωνα οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ:

1. Καταγγέλλουμε τον βασικό μέτοχο, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., για την απαξιωτική στάση που έχει κρατήσει απέναντί μας και την οικονομική ασφυξία που έχει επιβάλει στις ζωές μας μέσα στο καλοκαίρι, την ώρα που τον παρακολουθούμε με πάθος να υπερασπίζεται τους δίκαιους αγώνες άλλων εργαζομένων, ευτελίζοντας τους δικούς του. Μέχρι σήμερα από πλευράς βασικού μετόχου και διοίκησης δεν έχει ληφθεί καμία οργανωμένη πρωτοβουλία οικονομικής ενίσχυσης των μέσων.

2. Ζητάμε ΤΩΡΑ να μπει τέλος σε αυτό το καθεστώς οικονομικής ομηρίας και να μας καταβληθούν ο μισθός Ιουλίου και το επίδομα αδείας, που δεν έχει κατατεθεί σε κανέναν και καμία από μας.

3. Ζητάμε την άμεση καταβολή όλων των παλαιών οφειλών σε όλες και όλους.

4. Ζητάμε ΤΩΡΑ την άμεση κατάθεση ενός βιώσιμου σχεδίου για την επόμενη μέρα της ΑΥΓΗΣ και του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο.

5. Ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση για την αναστολή του καθημερινού ημερήσιου φύλλου της ΑΥΓΗΣ.

5. Κηρύσσουμε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Αυγούστου και καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στην Κουμουνδούρου, στη 13.00, την ώρα που θα εξελίσσεται η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία του βασικού μετόχου με θέμα τη βιωσιμότητα της ΑΥΓΗΣ και του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο.

6. Συμμετέχουμε την Πέμπτη 22 Αυγούστου στο απεργιακό πρόγραμμα του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο (10.00-13.00).

7. Καταγγέλλουμε την απεργοσπαστική απόπειρα του Νίκου Μουρατίδη στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο και την τραμπούκικη συμπεριφορά του απέναντι στη συνάδελφό μας που βρέθηκε εκείνη την ώρα στην αίθουσα σύνταξης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας Στο Κόκκινο και την αντίθεσή μας στη συρρίκνωση του πολύ επιδραστικού ενημερωτικού χαρακτήρα του ραδιοσταθμού.

Σε αυτό τον δίκαιο αγώνα είμαστε όλες και όλοι μαζί. Συνεχίζουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *