Ημέρα: 5 Αυγούστου 2024

H Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος καλεί την ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση για τις δολοφονίες δημοσιογράφων στη Γάζα

Με επιστολή της προς την ΕΣΗΕΑ με τίτλο «Άκρα του Τάφου Σιωπή» για τις επιθέσεις δημοσιογράφων στη Γάζα η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος ζητά από την ένωση δημοσιογράφων να πάρει θέση για τις συνεχείς επιθέσεις του στρατού του Ισραήλ ενάντια σε δημοσιογράφους στη Γάζα και να καταδικάσει τις δολοφονίες. Η επιστολή εστάλη μετά και τις πρόσφατες δολοφονίες των δημοσιογράφων αλ Γουλ και αρ Ρέφι του Al Jazeera στην Γάζα. Η συστηματική στοχοποίηση δημοσιογράφων και των οικογενειών τους έχει ήδη καταδειχθεί και καταγγελθεί από διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις. Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος  καλεί την ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση και να καταδικάσει τις επιθέσεις και τα εγκλήματα εναντίον δημοσιογράφων.
Η επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,
Με βαθιά ανησυχία και απογοήτευση, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος παρακολουθεί τις εξελίξεις στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα, όπου συνάδελφοί σας δημοσιογράφοι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ασκώντας το καθήκον τους υπό εξαιρετικά αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

Η νηφαλιότητα της ΕΣΗΕΑ για την αθώωση Predator, τα κέρδη της ΕΡΤ, ο νέος τηλεοπτικός νόμος**

Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την αθώωση του predator από τον Άρειο Πάγκο. Χωρίς να αναφέρεται στα κρίσιμα ζητήματα του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και το ρόλο του πρωθυπουργικού γραφείου, το προεδρείο της ένωσης συντακτών στην ανακοίνωση του δηλώνει απλώς τη “βαθιά του ανησυχία για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης των υποκλοπών” και το πλήθος ερωτημάτων.
Στο μεγαλύτερο μιντιακό όμιλο εξελίσσεται η Alter Ego Media του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με αφορμή την ανακοίνωση για τον επανασχεδιασμό και την ανανέωση της εταιρικής της ταυτότητας, δηλώνεται πως η εταιρεία απασχολεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από 1.100 εργαζόμενους!

Η “προίκα” της ΕΡΤ παραμένει αξιοζήλευτη. Λίγο διάστημα πριν εγκρίθηκαν από το ΔΣ της εταιρείας οι οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2023 και όπου ‘ναι θα δημοσιευτούν και επίσημα. Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 34.707.884 ευρώ, μετά φόρων 32.263.735.