Ημέρα: 1 Αυγούστου 2024

Η ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο της δημοσιογράφου συνδικαλίστριας Αθηνάς Ζύμαρη

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της δημοσιογράφου Αθηνάς Ζύμαρη, πρώην μέλος στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με την παράταξη της “Δημοσιογραφικής Συνεργασίας”. Πάντα μάχιμη η Αθηνά Ζύμαρη εργαζόταν στο Ριζοσπάστη στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Την οδύνη της εξέφρασε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σημειώνοντας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με οδύνη τη συνάδελφο Αθηνά Ζύμαρη του Χρήστου, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 57 ετών.

Η Αθηνά Ζύμαρη είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την περίοδο 2022-2024, εκλεγμένη με την παράταξη της «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ».

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημοσιογράφων λέει αυτό που δεν μπορεί η ΕΣΗΕΑ: Η ατιμωρησία παραμένει ο κανόνας στην Ελλάδα

Η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δημοσιογράφων μετά την αθωωτική απόφαση των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ είναι σαφής. Μιλά για την ατιμωρησία που παραμένει κανόνας για την Ελλάδα, αναφέροντας το “φιάσκο” των ερευνών της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου αλλά και την greek mafia. Αναφέρει επίσης ως απόλυτα σχετικά γεγονός το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παράνομες υποκλοπές Predator σημειώνοντας πως “ελληνικό ανώτατο δικαστήριο απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο δίωξης κατά του κράτους και της υπηρεσίας ασφαλείας του σε σχέση με το σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών Predatorgate”. Σε αντίθεη με την ΕΟΔ η εγχώρια συνδικαλιστική ένωση της ΕΣΗΕΑ βαθειά διαπλεκόμενη με τους κυβερνητικούς μηχανισμούς επικοινωνίας, δεν αναφέρει τίποτε από τα παραπάνω. Ζητά μόνο να ασκηθεί έφεση κατά της αθωωτικής πρωτόδικης απόφασης!