Μήνας: Αύγουστος 2024

Ανταλλαγή στελεχών ανάμεσα σε ΕΡΤ και ΣΚΑΙ

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος για τον οποίο αναγγέλθηκε πως θα λέει τα δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στο ΣΚΑΙ, αποχωρεί από το Νέο Φάληρο και ανεβαίνει στην Αγία Παρασκευή. Θα κάτσει στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα ο οποίος κατηφορίζει στο Νέο Φάληρο. Σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ αναμένεται να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στο ΣΚΑΙ, θέση που είναι κενή. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος αποτελεί επιλογή του μεγάρου Μαξίμου για την ανώτατη θέση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Οι προτάσεις του λίαν συντόμως, αποχωρήσαντα Κ. Ζούλα δεν έγινε δεκτές καθώς η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θέλει να “ανεξαρτητοποιήσει” την ΕΡΤ από τα δεσμά, αλλά στοχεύει στην πλήρη μετατροπή της σε “υπηρεσία προπαγάνδας” του Μαξίμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις διαρροές, δεν πλήρωσε ακόμη τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην “Αυγή” και “Στο Κόκκινο” από αύριο Παρασκευή. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τα όσα διοχετεύονται δεν πλήρωσε ακόμη τους μισθούς του Ιουλίου και το επίδομα άδειας, ούτε δόθηκε έναντι. Οι εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο” σημειώνουν στην απόφαση της γενικής συνέλευσης πως “Αντί για χρήματα στους λογαριασμούς μας, βλέπουμε δημοσιεύματα ότι τάχα “πληρώθηκε ένας μισθός”, ότι δήθεν “καταβλήθηκαν τα δεδεουλευμένα”, και διαρροές σχετικά με το ποιοι έδωσαν αυτά τα χρήματα”. Επαναλαμβάνουν επίσης την απόφαση τους να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρη η απόφαση της γ.σ “Στο Κόκκινο”

Θα δικαστούν οι δημοσιογράφοι που στηρίζουν τη γενοκτονία στη Γάζα;

ου Κρεγκ Μοκχίμπερ*, Πηγή: BDS Greece
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει μέρος του μηχανισμού της γενοκτονίας στη Γάζα, και υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για να λογοδοτήσουν.

Η αδίστακτη ισραηλινή πολεμική μηχανή που διεξάγει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη και η άμεση συνενοχή των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων δυτικών κυβερνήσεων είναι οι δύο βασικοί πυλώνες των θηριωδιών που διαπράττονται κατά του παλαιστινιακού λαού (και των επιθέσεων εναντίων όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο).

Υπάρχει όμως και ένας ουσιαστικός τρίτος πυλώνας: ο ρόλος των συνένοχων δυτικών μέσων ενημέρωσης, που εν γνώσει τους διαδίδουν την ισραηλινή παραπληροφόρηση και προπαγάνδα, δικαιολογούν τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, απανθρωποποιώντας τους Παλαιστινίους, ενώ αποκρύπτουν πληροφορίες για τη γενοκτονία. Από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν και θα έπρεπε να υπόκεινται σε κυρώσεις. Και υπάρχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο.

60 οργανώσεις δημοσιογράφων-και η ΕΣΗΕΑ ανάμεσα τους- ζητούν αναστολή σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, κυρώσεις για τις δολοφονίες δημοσιογράφων

Με επιστολή τους στην “κυβέρνηση” της Ευρωπαϊκής Ένωσης 60 παγκόσμιες οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου και τα ανθρώπινα δικαιώματα -μεταξύ αυτών και η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ- ζητούν από την ΕΕ άμεσες δράσεις εναντίον των επιθέσεων του Ισραήλ κατά της ελευθερίας του Τύπου. Με την επείγουσα έκκληση τους οι υπογράφοντες ζητούν την αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων σε υπεύθυνους Ισραηλινούς αξιωματούχους και σειρά άλλων δράσεων ενάντια στο Ισραήλ. 
Οι οργανώσεις ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέτρα κατά της άνευ προηγουμένου δολοφονίας δημοσιογράφων από τις ισραηλινές αρχές και άλλων παραβιάσεων της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, παραβιάσεις του Ισραήλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο (ΔΑΔ). Αυτές αποτελούν μέρος εκτεταμένων και συστηματικών καταχρήσεων που διαπράττουν οι ισραηλινές αρχές στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ και αλλού, όπως τεκμηριώνεται ή αναγνωρίζεται από ισραηλινές, παλαιστινιακές και διεθνείς ΜΚΟ, εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, το Διεθνές Δικαστήριο και σε αίτημα εντάλματος σύλληψης από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις της ΕΕ των 27 δεν έχουν ακόμη ομόφωνα αναγνωρίσει, αποδώσει και καταδικάσει τα εγκλήματα των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα . 

Μετά τα πακέτα media για πράσινη ενέργεια, ΟΣΕ, ανακύκλωση, έρχεται λίστα για το ΕΣΥ

Σε όλα τα παρακάτω κονδύλια ας προσθέσουμε και μια ακόμη προγραμματισμένη διανομή στα media για να “σπονσονάρουν” προπαγανδιστικά ττα μέτρα της κυβέρνησης για το ΕΣΥ. Το νέο σχέδιο του Άδωνι για να αποτελειώσει τη δημόσια υγεία δεν πρέπει να έχει αντίλογο. Και για αυτό το Ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου προτίθεται να δώσει στην “αγορά” 2,84 ευρώ. Λεφτά που θα μοιραστούν και στα ΜΜΕ για την “ανάδειξη της στρατηγικής και του συνολικού σχεδιασμού του υπουργείου υγείας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ”. 
Σε κάθε κρίση το Μαξίμου απαντά με επιθετική διαφήμιση! Από τα κονδύλια της κρατικής διαφήμισης όπως καταλαβαίνετε. Το  δοκιμασμένο επί σειρά ετών, «φάρμακο» δια πάσα “κυβερνητική νόσο”.

Με δάνειο η αποπληρωμή μισθών, προϋπόθεση οι “εθελούσιες έξοδοι” σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το επίμαχο θέμα των κομματικών Μέσων ενημέρωσης δεν φώτισε επαρκώς το σχέδιο(;) βιωσιμότητας που υπάρχει. Η μόνη αναφορά είναι πως θα γίνει εθελούσια έξοδος για πολλούς εργαζόμενους σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι ωστόσο είχαν συνάντηση με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε πως θα αποπληρώσει τους χρωστούμενους μισθούς Ιουλίου-Αυγούστου και το επίδομα άδειας και θα ληφθεί δάνειο

Γιατί δεν είναι ποινικό διωκόμενο αδίκημα το “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”

Γράφει ο Θανάσης Καμπάγιαννης στη σελίδα του στο fb

Το “Μητσοτάκη γαμιέσαι” και το “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι” δεν συνιστούν αυτεπάγγελτα διωκόμενα ποινικά αδικήματα. Αυτό είναι το συμπέρασμα δεκαετιών νομικο-πολιτικής συζήτησης και το αποτύπωμα ενός κοινωνικού συσχετισμού, όσο και αν ενοχλείται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ που αναβαθμίστηκε σε υπουργικά γραφεία επί Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η πρόταση Πλεύρη για ποινικοποίηση της λέξης “μπάτσος” αποτυπώνει περισσότερο την ιδιότητά του ως δικηγόρου σωματείων αστυνομικών, δείχνει όμως και την απόλυτη άγνοια βασικών νομικών εννοιών. Γι’ αυτό και στη δήλωσή του συγχέει το “αυτόφωρο” (δλδ τη σύλληψη εν τω πράττεσθαι που αφορά κάθε αδίκημα) με την απαιτούμενη έγκληση στα αδικήματα προσβολής της τιμής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εισάγει νέο εργοδοτικό χαρακτηρισμό για απολύσεις: Είναι αποδεσμεύσεις!

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη “συγκυβέρνηση” για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. Ο χαρακτηρισμός των επικείμενων απολύσεων στα ΜΜΕ του κόμματος ως “αποδέσμευση προσωπικού” χρήζει εργοδοτικού βραβείου! Η πρόταση της εταιρείας Left media προς την πολιτκή Γραμματεία του κόμματος που συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη στη 1.00 το μεσημέρι εισηγείται δέκα σημεία για τη “βιωσιμότητα” της “Αυγής” και “Στο Κόκκινο”. Ως πετυχημένοι μάνατζερ που θέλουν να λογίζονται, τα στελέχη της κομματικής εταιρείας, έβαλαν κάτω τα νούμερα με βάση την πολιτική εντολή Κασσελάκη “Η βρίσκετε λεφτά και χορηγούς ή κλείστε τα” και κατέληξαν, μεταξύ άλλων: Στην αποδέσμευση προσωπικού, 30 από “Αυγή”, 7 ως 10 από τον ραδιοφωνικό σταθμό. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους θα απαιτηθεί μέχρι τα τέλη του έτους ποσό ύψους 2.441.221 ευρώ και για αυτό προτείνουθν έκδοση ομολογιακού δανείου, εκπομπές μόνο με χορηγούς που θα βρίσκουν οι εργαζόμενοι(;) και επανασύσταση εμπορικού τμήματος.

Σήμερα στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης “Στο Κόκκινο” εκπέμπουν απεργιακό πρόγραμμα

Οι δημιουργοί του 20/20 mag απαντούν για το αιφνίδιο «μαύρο»

Το 20/20 ανήκει στον «ιδρυτή» του, η συνέχεια σε εμάς και το Αιγαίο στα ψάρια του.
Μετά το αιφνιδιαστικό κατέβασμα του site 20/20 Μagazine από τον «ιδρυτή» του (όπως ο ίδιος υπογράφει στην παρακάτω ανακοίνωση φωτό 4), στις 13/8/24, προέκυψαν -και δικαίως- πολλά ερωτήματα.
Εννέα μήνες πριν από σήμερα, ο «ιδρυτής», σταμάτησε ως υπεύθυνος του οπτικοακουστικού τμήματος να συμμετέχει στη διαδικασία καθημερινής ζύμωσης και παραγωγής περιεχομένου για το 20/20 Magazine καθώς και σε οτιδήποτε είχαμε συμφωνήσει ρητά στο καταστατικό μας.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους απλήρωτους ΣΥΡΙΖΑ

Νέα απεργία και νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε Αυγή και Στο Κόκκινο. Όπως γράψαμε η αυριανή συνεδρίαση έχει θέμα τα ΜΜΕ του κόμματος. Στη γενική συνέλευση της Αυγής καταγγέλθηκε για μια ακόμη φορά τον βασικό μέτοχο, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την απαξιωτική στάση του.
Η απόφαση της ΓΣ

Επιστροφή “Στο Κόκκινο” με απεργίες

Θα αφήσουν το γάμο να πάνε για …εργασιακά δικαιώματα; Ούτε λόγος φυσικά. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και Ευρωβουλευτές συνεχίζουν να σιωπούν για την αντεργατική τακτική της ηγεσίας του κόμματος που άφησε μέσα στον Αύγουστο απλήρωτους τους εργαζόμενους σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”. Η ηγεσία κουβέντα δεν είπε ακόμη για το περίφημο σχέδιο βιωσιμότητας.Ίσως και να μην έχει κανένα. Ίσως να οδηγούν στον εκφυλισμό τα δυο Μέσα του κόμματος για να αποχωρήσουν μόνοι τους οι μη αρεστοί για να προσλάβουν μετά τους (νέους) δικούς τους. Για αυτή την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Πολιτικής γραμματείας και ανάμεσα στα θέματα είναι και η τύχη-μέλλον της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού.

Ελληνική δημοσιογραφία: Παθητική σύνταξη, ενεργητική συνενοχή

Γράφει στην efsyn.gr ο Άρης Χατζηστεφάνου

Η μεταφορά από τα ελληνικά ΜΜΕ της είδησης για τη δολοφονία από τον ισραηλινό στρατό δύο νεογέννητων διδύμων, της μητέρας τους και της γιαγιάς τους στη Γάζα, έφερε στο προσκήνιο ορισμένες από τις παθογένειες του ελληνικού Τύπου. Προβλήματα που ξεκινούν στην αίθουσα σύνταξης του BBC και φτάνουν στα περίπτερα και στις οθόνες μας μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
«Nεογέννητα δίδυμα σκοτώθηκαν την ώρα που ο πατέρας τους δήλωνε τη γέννησή τους». Ο συγκεκριμένος τίτλος, αναπαραγόμενος σχεδόν αυτολεξεί, γέμισε τις ηλεκτρονικές σελίδες ελληνικών μέσων ενημέρωσης στις 14 Αυγούστου. Πώς σκοτώθηκαν άραγε; Μήπως έπεσαν από την κούνια τους; Ομολογουμένως το κείμενο που ακολουθούσε έδινε ορισμένες εξηγήσεις. Τα σκότωσε ο ισραηλινός στρατός. Εδώ ξεκινούσε όμως μια σειρά άλλων προβλημάτων.

Ξαφνικά “μαύρο” στη συνεργατική σελίδα 2020mag

Με μια λιτή ανάρτηση 62 λέξεων στην πρώτη σελίδα του 2020mag.gr και την υπογραφή του “ιδρυτή” της Αντώνη Παπαβομβολάκη, η ιστοσελίδα “εξαφανίστηκε” από τον διαδικτυακό αέρα μαζί με όλα τα αποκαλυπτικά και πολύ ενδιαφέροντα θέματα της. “Το 20/20 Magazine ολοκλήρωσε έναν κύκλο του”, είναι η μόνη εξήγηση που δίνεται. Το γιατί έπεσε ξαφνικά η ιστοσελίδα το διαβάζουμε στις προσωπικές σελίδες των δημοσιογράφων-συνεργατών της, όπου και αναγγέλλεται η σύντομη επιστροφή μέσα από άλλο τίτλο στο διαδίκτυο. “Με αμηχανία και άπειρη θλίψη, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το 20/20 Μagazine δεν βρίσκεται πια στον διαδικτυακό αέρα. Αυτά είναι άσχημα νέα.Υπάρχουν όμως και καλά”, γράφουν.

Όλα τα πρόσωπα των ειδήσεων της ΕΡΤ

Με έξι δελτία ειδήσεων καθημερινά η ERT News αναβαθμνίζεται από Σεπτέμβριο στο κύριο ενημερωτικό Μέσο της ΕΡΤ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η ΕΡΤ 1 που είναι πλέον το ψυχαγωγικό κανάλι της κρατικής τηλεόρασης θα διατηρήσει τα δυο δελτία ειδήσεων, το απογευματινό κεντρικό στις 6.00 το απόγευμα και το μεσημεριανό στις 12.00 το μεσημέρι. Ο Γιώργος Κουβαράς αποχωρεί από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου, τον κεντρικό ρόλο αναλαμβάνει ο Απόστολος Μαγγηριάδης ο οποίος παράλληλα θα διατηρησει και τις εκπομπές του στην ERT News «Επίλογος» και «ΕΡΤ Talks». 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις στην Αγία Παρασκευή τα έξι αναλυτικά δελτία του ΕΡΤNEWS θα μεταδίδονται στις 09:00, στις 12:00, στις 15:00, στις 18:00, στις 21:00 και στις 24:00.

Τι συμβαίνει στην ΕΡΤ Χανίων και οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν;

Προβλήματα, δυσλειτουργίες, υποβάθμιση, ανυπαρξία προγράμματος, επιλεκτική ενημέρωση που έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο λειτουργίας του περιφερειακού σταθμού. επισημαίνουν δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ Χανίων που υπογράφουν την παρακάτω αποκαλυπτική επιστολή. Η επιστολή εστάλη πριν λίγες ημέρες σε όλους τους αρμόδιους, την προϊσταμένη της ΕΡΤ Χανίων Ευτυχία Πενταράκη, τη Διευθύντρια Περιφερειακών Σταθμών Δήμητρα Τζαγαδούρα, τον γ.δ Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη, την διευθύνουσα σύμβουλο Αικατερίνη Κασκανιώτη, τον πρόεδρο Ε.Ρ.Τ. Κωνσταντίνο Ζούλα αλλά και σε όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία. Έτσι κανείς αρμόδιος από την ΕΡΤ δεν μπορεί να υποστηρίξει πως δεν γνωρίζει όσα καταγγέλλονται.

Η “κηλίδωση” της χειραγώγησης μέσω των ΜΜΕ

Δεν είναι μόνο τα εκατοντάδες μίντια που αναπαρήγαγαν χωρίς καμία ντροπή και φυσικά χωρίς κάποια ερώτηση την δικαιολογία της αποτυχία του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης ΝΔ να αντιμετωπίσει την καταστροφική πορεία της φωτιάς στο Βαρνάβα. Την δικαιολογία προσέφερε επιστήμονας, ένας μετεωρολόγος που άμεσα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε ως αιτία της φωτιάς που πέρασε σε Σταμάτα, Δροσιά, Διόνυσο, Νέα Μάκρη, Χαλάνδρι…Ο πραγματικός φταίχτης είναι το “Φαινόμενο της κηλίδωσης”! 

Οι απλήρωτοι του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ρεπορτάζ, τη δουλειά τους σε αντίθεση με την ηγεσία

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο” μπήκαν στο μέτωπο της φωτιάς για να κάνουν τη δουλειά τους, ρεπορτάζ που τους έχει στερήσει έως τώρα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει με τη στάση και τακτική της τα μίντια του κόμματος. Στο ραδιόφωνο έγιναν ανταποκρίσεις, στην εφημερίδα ανέβηκαν ρεπορτάζ από τα μέτωπα της φωτιάς. Σε αντίθεση με τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ που αρχικά έπαθε αφωνία μπροστά στη μεγάλη καταστροφή. “Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για τις ελλείψεις που έχουν φέρει τη φωτιά στην Αθήνα”, ήταν η πρώτη δήλωση του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη τη Δευτέρα.Δανειζόμαστε και αναδημοσιεύουμε την προσωπική μαρτυρία του δημοσιογράφου Κώστα Παπαντωνίου, απεργού και απλήρωτου από την εταιρεία του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε στο μεγάλο μέτωπο στα Βριλήσσια καλύπτοντας με δικό του κόστος την “αποστολή”

Ο Κασσελάκης και τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ σε διακοπές, οι εργαζόμενοι απλήρωτοι

Το “έκλεισαν” το μαγαζί και έφυγαν διακοπές αφήνοντας τους εργαζόμενους σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο” απλήρωτους για τον Ιούλιο. Η στάση πληρωμών που κήρυξε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ του μετά τις 25 Ιουνίου όταν ανακοινώθηκε το λουκέτο στην ημερήσια “Αυγή” έχει την πιο αποκρουστική για πολιτικό κόμμα, συνέχεια. Δεν λέμε για αριστερό κόμμα γιατί μόνο αριστερά δεν είναι όλα αυτά. Σε επιστολή της διοίκησης της Left media προς τους εργαζόμενους “ζητείται ταπεινά συγγνώμη” που δεν θα πληρώσει τους μισθούς του Ιουλίου! “Δεν κατέστη δυνατόν η εύρεση του ποσού” λέει η επιστολή που υπογράφει ο Κ.Νικόλτσιος. “Δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε την ημερομηνία καταβολής της αμοιβής του μηνός Ιουλίου”, προσθέτει.

Αυτά που λέει ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες “σε συνεργασία με τον βασικό μέτοχο”, ακούγονται σαν κοροϊδία

Κρατική διαφήμιση, το εργαλείο φίμωσης

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η ντροπιαστική – στα όρια της κοροϊδίας – επιδότηση στους παραφουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λίγο πριν κατεβάσει ρολά για την αυγουστιάτικη ραστώνη. Όπως και οι διαρκείς αυξήσεις ρεύματος παρά τις τεράστιες επενδύσεις και την γενναία επιχορήγηση με ευρωπαϊκά κονδύλια για περαιτέρω ανάπτυξη της “πράσινης ενέργειας”. Αντιδράσεις όμως προκαλεί και η αδηφάγα ανάπτυξη νέων αιολικών Πάρκων με την εγκατάσταση εκατοντάδων νέων ανεμογεννητριών στις επιλεγμένες από την ενεργειακή ελίτ, περιοχές της χώρας. για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτίθεται να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις διανέμοντας στην αγορά των μίντια σχεδόν το 18% της πρώτης δόσης των “προχρηματοδοτήσεων”. Η επικοινωνιακή ενεργειακή καταιγίδα από το Φθινόπωρο κρίνεται αναγκαία και η εταιρεία που θα υπογράψει τη σύμβαση ανάθεσης των 8,6 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) θα έχει το “δύσκολο” έργο της παραγωγής του διαφημιστικού υλικού και της κατανομής στα ΜΜΕ.