Το φιάσκο των ερευνών της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ

Η αθώωση των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ λόγω ισχνών αποδείξεων αποτελεί το φιάσκο μιας έρευνας που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα έκλεινε μια υπόθεση “πληγή” για τη δημοκρατία της χώρας. Ας μην ξεχνάμε πως η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αναφέρεται συστηματικά και συνεχώς σε όλες τις εκθέσεις και έρευνες θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα. Τελικά η έρευνα της ΕΛΑΣ οδήγησε στην αθώωση των δυο κατηγορουμένων!

Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ μετά την πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών έκρινε αθώους λόγω αμφιβολιών και τους δύο κατηγορούμενους (δύο αδέλφια) που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν ως φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος, για τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ, δύο χρόνια μετά τη διάπραξη του. Οι συλλήψεις τους που έγιναν λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2023 και η απόδοση των κατηγοριών είχε χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως επιχείρημα προόδου της χώρας στην ποιότητα της δημοκρατίας.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου η υπόθεση παραμένει ανοιχτή τόσο για τους φυσικούς όσο και για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *