Ημέρα: 31 Ιουλίου 2024

Παγίδες θανάτου στήνει το Ισραήλ στους παλαιστίνιους δημοσιογράφους

Η έρευνα δημοσιεύεται σε συνεργασία με το The Intercept ως μέρος του έργου Gaza Project, μια συνεργασία 50 δημοσιογράφων από 13 οργανισμούς μέσων ενημέρωσης συντονισμένη από το Forbidden Stories για να διερευνήσει τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους στη Γάζα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αφηγούνται την αλληλένδετη ιστορία τριών δομών στην Πόλη της Γάζας που αποδεικνύει πώς μια υποτιθέμενη προειδοποιητική σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών οδήγησε τρεις δημοσιογράφους στον θάνατό τους.

Το φιάσκο των ερευνών της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ

Η αθώωση των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ λόγω ισχνών αποδείξεων αποτελεί το φιάσκο μιας έρευνας που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα έκλεινε μια υπόθεση “πληγή” για τη δημοκρατία της χώρας. Ας μην ξεχνάμε πως η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αναφέρεται συστηματικά και συνεχώς σε όλες τις εκθέσεις και έρευνες θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα. Τελικά η έρευνα της ΕΛΑΣ οδήγησε στην αθώωση των δυο κατηγορουμένων!

Μετά τις απολύσεις των ανεπιθύμητων στο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πως θα βρεθεί λύση για τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ του

Λύση για τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ του δηλώνει πως θα αναζητήσει η διοίκηση της εταιρείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εργασιακών εκπροσώπων σε Αυγή και Στο Κόκκινο με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Σ. της εταιρείας και τους διευθυντές των Μέσων, παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Είχε προηγηθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης “Στο Κόκκινο” που καταδίκαζε την στοχευμένη απόλυση της δημοσιογράφου Τζούλης Τσίγκα από το ραδιόφωνο με απόφαση του διευθυντή Αδάμ Γιαννίκου και τις απαξιωτικές αναφορές του παραγωγού Ν. Μωραΐτη αλλά και η απόφαση για στάσεις εργασίας και απεργία, εάν δεν πληρώνονταν ο μισθός του Ιουλίου. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων στη συνάντηση ειπώθηκαν τα εξής

Πόρισμα για υποκλοπές: Η αντιδημοκρατική εκτροπή ολοκληρώνεται

Γράφει ο Θανάσης Καμπαγιάννης για το πόρισμα του Αρείου Πάγου σχετικά με την έρευνα για τις υποκλοπές και την απαλλαγή των κυβερνητικών αξιωματούχων από κάθε ευθύνη.

Πόρισμα για υποκλοπές: Η αντιδημοκρατική εκτροπή ολοκληρώνεται με την επίσημη εμφάνιση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ως Κλαδικής Εισαγγελέων της Νέας Δημοκρατίας

Η σημερινή (από 30/7/2024) ανακοίνωση-ενημέρωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη ολοκληρώνει τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών τόσο για το κομμάτι των εισαγγελικών διατάξεων άρσης του απορρήτου για «λόγους εθνικής ασφάλειας» όσο και για το κομμάτι του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.