Ημέρα: 24 Ιουλίου 2024

Δίκη Καραιβαζ: Καταστράφηκε το CD με αποκαλυπτικό περιεχόμενο από το κινητό του δημοσιογράφου

H δίκη των κατηγορούμενων για τη δολοφονία Καραϊβάζ έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον ενώ έχουν παρέμβει και διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις. Στη χώρα μας η δίκη δεν υπάρχει καν, με εξαίρεση την έναρξη της και μια ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η δίκη διεξάγεται στην απόλυτη σιωπή. Μόνο τα ανεξάρτητα ΜΜΕ και ιστοσελίδες καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν εντός της αίθουσας. Θα περίμενε κάποιος πως η είδηση, το γεγονός ότι κάποιοι κατέστρεψαν με συρραπτικό (!) το CD με τις συνομιλίες Καραϊβάζ με Δημητριάδη, Κοντολέοντα, Καραμαλάκη θα γινόταν θέμα. Πέρα από το freedomofpress που αποκάλυψε το θέμα και από όπου αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ, το γεγονός ότι κάποιος (άγνωστο ποιός) τρύπησε το CD με αποτελέσμα να χαθούν όλα τα δεδομένα, δεν είχε κάποιος φροντίσει να κάνει εκτύπωση του περιεχομένου που περιείχε τις συνομιλίες του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ και με τοπν τότε διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, είναι μια αδιάφορη είδηση για τη συντριπτική πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ, που απλώς αναπαρήγαγαν την αποκάλυψη της ιστοσελίδας

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο διευθυντής “Στο Κόκκινο” για απαξίωση, στοχοποίηση δημοσιογράφων

Με μπαράζ προσφυγών στο Πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών αντέδρασαν πολλοί δημοσιογράφοι του ραδιοσταθμού “Στο Κόκκινο” στη συμπεριφορά και τακτική του του διευθυντή του σταθμού Αδάμ Γιαννίκου, στα πρόσφατα γεγονότα σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”. Σε όλες τις προσφυγές σημειώνεται η αντισυναδελφική– απαξιωτική συμπεριφορά του, η υποτίμηση της δημοσιογραφικής δουλειάς και η στοχοποίηση συγκεκριμένων εργαζόμενων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει, οι εργαζόμενοι επιμένουν

Γράφει στο ΠΡΙN ο Γιώργος Κυρίτσης 

Μετά από πολλές εβδομάδες «τρικυμίας» στα ΜΜΕ ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ – η οποία προφανώς και δεν έχει τελειώσει – για ένα πράγμα δεν μπορεί πλέον να υπάρχει αμφιβολία: Η ηγεσία του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του «επιτυχημένου επιχειρηματία» προέδρου του, επέλεξε να εφαρμόσει μεθόδους που παραπέμπουν σε υπόκοσμο προκειμένου να πετύχει αυτό που εξαρχής ήθελε: Να «γονατίσει» τους εργαζόμενους στην εφημερίδα Αυγή, την ομώνυμη ιστοσελίδα avgi.gr και τον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, οδηγώντας περισσότερες από 100 οικογένειες στα όρια της οικονομικής ασφυξίας και καλλιεργώντας ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας και εκβιασμών, έτσι ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τις αντιδράσεις όταν το σχέδιο τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.