Αυγή-Στο Κόκκινο: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια σε λουκέτο- συρρίκνωση -εκβιασμούς

Στήριξη από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ

metopoanatropismme

Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ” στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στην εφημερίδα της “Αυγής” και στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας από τον εργοδότη ΣΥΡΙΖΑ τα αυτονόητα, την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας. 

Δυόμιση εβδομάδες μετά το “λουκέτο” στο ημερήσιο φύλλο της “Αυγής” και δέκα ημέρες μετά την εντολή συρρίκνωσης του ενημερωτικού προγράμματος “Στο Κόκκινο” με κατάργηση όλων των εκπομπών μετά τις 3.00 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στα δυο ΜΜΕ παραμένουν αντιμέτωποι με την αδιάλλακτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τον ωμό εκβιασμό της με την μη πληρωμή των μισθών Ιουνίου. Η επιλογή του να μην πληρώσει τα δεδουλευμένα σε εφημερίδα και ραδιοφωνικό σταθμό είναι φανερό πως στοχεύει στην ηθική εξόντωση των εργαζομένων και είναι απαράδεκτη για το πολιτικό κόμμα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντί να δώσει απαντήσεις στους εργαζόμενους, μέχρι σήμερα: καταπάτησε τη δέσμευση της πως θα καταθέσει σχέδιο βιωσιμότητας της εφημερίδας, “έκοψε” ρεπορτάζ και απόψεις των δημοσιογράφων στην “Αυγή”, αρνήθηκε να παραλάβει την πρόταση -σχέδιο για τη βιωσιμότητα της εφημερίδας της γενικής συνέλευσης. “Στο Κόκκινο” η διοίκηση-διεύθυνση απαίτησε να αποχωρήσουν συγκεκριμένες εργαζόμενες δημοσιογράφοι, επειδή δεν της είναι αρεστοί, επιλέγοντας με αυτό τον τρόπο την πολιτική δίωξη τους.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν ακραία εργοδοτική δράση, θα απαιτούσαν τη δυναμική αντίδραση των συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου. Η ΕΣΗΕΑ ωστόσο εκδίδει απλά ανακοινώσεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι δημοσιογράφοι, αρνείται όπως και σε όλες τις άλλες μεγάλες μάχες στο παρελθόν, να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις. Με το γνωστό επιχείρημα της γενικευμένης ήττας πως η λειτουργία των ΜΜΕ κινδυνεύει από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, παρακολουθεί από το γραφείο τον ωμό εκβιασμό του εργοδότη ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι μετά από τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τους σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”, πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας και καλούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου όπου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη 1.30 το μεσημέρι.

Διεκδικούν για την εφημερίδα, την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, τη δισφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, να μη γίνει καμία απόλυση- καμία περικοπή και να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, δέσμευση για την έγκαιρη καταβολή του επιδόματος αδείας και των επόμενων μισθών. Ακόμη να μην αλλοιωθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού, να ανοίξει άμεσα διάλογος με τους εργαζόμενους για ένα σχέδιο βιωσιμότητας χωρίς να θιγεί το ενημερωτικό πρόγραμμα.

Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ” από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων και θα συνεχίσει να είναι αλληλλέγγυα και παρούσα στουν αγώνα τους όπου χρειαστεί. Στηρίζει και καλεί με τη σειρά της στη σημερινή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *