Ημέρα: 15 Ιουλίου 2024

Βελόπουλος: «Κάντο όπως η Λεπέν!» και στα μίντια

Λίγο μετά τις ευρωεκλογές, το Alert ΤV, ένα κανάλι με ιδιοκτησία-«φάντασμα»  στο οποίο κυριαρχούν οι εκπομπές του Κυριάκου Βελόπουλου, ανακοίνωσε ως διευθυντή ειδήσεων τον Στέφανο Χίο, πραγματικό εκδότη του ακροδεξιού Μακελειού, του ανθρώπου που πριν δύο χρόνια πρωταγωνίστησε στην επιχείρηση ενοποίησης των ακροδεξιών μορφωμάτων υπό τον υπόδικο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, η οποία όμως απέτυχε. Παρά τις μεγάλες προσδοκίες του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης, ωστόσο, οι διαφορές με την επιτυχία της Λεπέν είναι τεράστιες.

Ελληνικό Κοζλοντούϊ: Από τα Αιολικά στα Πυρηνικά ένα Συνέδριο δρόμος για τον Μητσοτάκη

Του Τάσου Σιδέρη *

Με πηχυαίους τίτλους η πλειονότητα των ενημερωτικών ιστοσελίδων στο διαδίκτυο υποδέχθηκε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 28ο ετήσιου συνέδριο «Economist Government Roundtable» στην Αθήνα για την πυρηνική ενέργεια. “Πλασάρισμα” της χώρας μας στην πυρηνική ενέργεια είδαν οι περισσότεροι παραπέμποντας ωστόσο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Είναι όμως έτσι; Θα περιμένει η κυβέρνηση τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μπαίνει σαν καλός μαθητής στο πρώτο θρανίο για την ανάπτυξη σταθμών πυρηνικής ενέργειας;

Ο Κ. Μητσοτάκης όπως δείχνει το παρελθόν της διακυβέρνησης του δεν δηλώνει κάτι τυχαία. Πολλοί ήταν αυτοί που αγνόησαν τον Φεβρουάριο του 2019 τη δημόσια τοποθέτηση του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ότι η “Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε «μπαταρία» της Ευρώπης

Αυγή – Κόκκινο: Αγώνας διαρκείας απέναντι στο λουκέτο, την απληρωσιά και τους εκβιασμούς

Δύο εβδομάδες κινητοποιήσεων κι ενάμιση μήνα απλήρωτοι – χωρίς να υπολογίζονται τα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών – συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Αυγή μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου (στις 25 Ιουνίου)και την αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα αιτήματά τους.

Στα σχέδια για συρρίκνωση της εφημερίδας και την πραγματοποίηση δεκάδων απολύσεων, οι εργαζόμενοι έχουν επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά με επαναλαμβανόμενες 24ωρες και 48ωρες απεργίες, αλλά και δύο δυναμικές συγκεντρώσεις τις ημέρες συνεδρίασης των κεντρικών οργάνων του κόμματος.

Σε αγωνιστικές επάλξεις βρίσκονται και οι συνάδελφοί τους στο Κόκκινο 105.5.