Προσαγωγή Παλαιστίνιων στη ΓΑΔΑ που άνοιξαν πανό σε δημοσιογραφικό εργαστήριο!

Μια από τις ενδιαφέρουσες δράσεις που οργανώνει το Vouli-watch μπήκε στο μάτι της ασφάλειας. Η αστυνομία προσήγαγε μέλη της “Συνέλευσης αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη” αμέσως μετά την παρέμβαση τους στο εργαστήριο για δημοσιογράφους που οργάνωσε το Vouli-watch στο “Ρομάτζο” με θέμα το “Δικαίωμα πρόσβασης στην πληροφορία”. Ενώ το εργαστήριο βρίσκονταν σε εξέλιξη ομάδα της “Συνέλευσης αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή αντίσταση” πήρε το μικρόφωνο για να ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό, ανοίχθηκε ένα πανό και διαβάστηκε ένα ψήφισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις βγήκαν από το χώρο του εργαστηρίου τους περίμεναν άνδρες της Δράση, τους συνέλαβαν και τους πήγαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων. Η σύλληψη έγινε γνωστή στους συμμετέχοντες του Εργαστηρίου όταν μπήκε στο χώρο άνδρας της ασφάλειας και τους έκανε ερωτήσεις ζητώντας περισσότερες πληροφορίες! Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως βρίσκονται υπό παρακολούθηση όλοι όσοι έχουν δράση υπέρ της Παλαιστίνης.

Όλα αυτά συνέβησαν σε έναν ιδιωτικό χώρο, σε μια εκδήλωση για την αξία της μάχιμης δημοσιογραφίας και του ακτιβισμού με παρουσία δεκάδεων δημοσιογράφων. Στην εκδήλωση στο μεταξύ μετείχαν μέλη του Access Info Europe,  κεντρικός ομιλιτής ήταν ο Arne Smesrott, Γερμανός δημοσιογράφος και ακτιβιστής, Διευθυντής της ΜΚΟ για την ελευθερία της πληροφόρησης FragDenStaat και ιδρυτής της πολιτικής πρωτοβουλίας Freiheitsfonds που αγωνίζεται για την αποποινικοποίηση της εισιτηριοδιαφυγής.

Το νέο αυτό επεισόδιο προστίθεται στις τελευταίες αυταρχικές παρεμβάσεις αγωνιστών υπέρ του αγώνα του παλαιστινιακού λαού και ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρεί το Ισραήλ. Όλα αυτά τη στιγμή που o αριθμός των δολοφονημένων δημοσιογράφων στη Γάζα και τα εδάφη της Παλαιστίνης έφθασε τους 158 και οι διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις εγκαλούν το Ισραήλ για “εγκλήματα πολέμου” ζητώντας διεθνή έρευνα. Στην Ελλάδα ωστόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέχει τα πάντα στην κυβέρνηση του ισραήλ, παραχωρώντας τους και το δικαίωμα να απαιτούν συλλήψεις χωρίς αιτία όσων αντιδρούν στη γενοκτονία!
Η ανακοίνωση για τη διενέργεια του Εργαστηρίου από το Vouli-watch τη διαβάζετε εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *