Ημέρα: 9 Ιουλίου 2024

Στην εφημερίδα “Αυγή” λουκέτο, στο ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο” κατάργηση εκπομπών και απολύσεις

Συντομότερα απ΄όσο αναμενόταν εκδηλώνεται η παρέμβαση Κασσελάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”. Ενώ οι εργαζόμενοι τόσο στην εφημερίδα “Αυγή” όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό παραμένουν απλήρωτοι, ενέργεια που εκτιμάται από τη γενική συνέλευση των εργαζόμενων ως “αντίποινα” της ηγεσίας στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις τους με αίτημα να επανέλθει το καθημερινό φύλλο και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, άρχισαν οι περικοπές και “Στο Κόκκινο”. Όπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του ραδιοφώνου καταργείται η απογευματινή ζώνη του σταθμού μετά τις 3.00 το απόγευμα. Πρόσχημα για μια ακόμη φορά το κόστος λειτουργίας, πραγματικός στόχος η απομάκρυνση των παραγωγών που εδώ και πολύ καιρό είχαν μπει στο στόχαστρο της νέας ηγεσίας επειδή συνέχιζαν να λειτουργούν ως δημοσιογράφοι,

Νέα απεργία δημοσιογράφων στην “Αυγή” και συγκέντρωση πάλι στην Κουμουνδούρου

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ στη χθεσινή κρίσιμη γενική συνέλευση της αποφάσισε:

Να προχωρήσουμε σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11 Ιουλίου τη μέρα που συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μοναδικό θέμα το ζήτημα των μέσων του κόμματος, δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεσή μας για επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις
Παρά τη φιλοτεχνημένη εικόνα εργασιακής ειρήνης που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, δηλώνουμε ότι παραμένουνε ανικανοποίητοι από τη στάση του ισχυρού μετόχου, καθώς μέχρι σήμερα παραμένει αδιάλλακτος στο αίτημα για ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ. Την ίδια στιγμή, δεν μας έχει καταβάλει ακόμη τον μισθό του Ιουνίου, ενώ στον αέρα παραμένει και η ομαλή μισθολογική ροή του επόμενου διαστήματος δημιουργώντας οικονομική ασφυξία στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι της Αυγής απαντούν για τα “νούμερα” του λουκέτου της εφημερίδας

Με τίτλο “Μερικές οφειλόμενες απαντήσεις σε αριθμούς, λοιδορίες και παραλείψεις”, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας “Αυγή” που παραμένουν απλήρωτοι απαντούν σε καλοθελητές και μη για όλα αυτά που ακούστηκαν για το κόστος έκδοσης της εφημερίδας. Διαβάζουμε τις απαντήσεις τους:

 Όλες αυτές τις μέρες που εμείς οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε για τις θέσεις εργασίας μας μετά τον ξαφνικό θάνατο που επιβλήθηκε στο καθημερινό φύλλο της Αυγής, τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι και με μια σειρά επώνυμων και ανώνυμων αριθμητικών επιχειρημάτων σε μια ψευδή και κυνική προσπάθεια να στηριχτεί αυτή η επιλογή και του τρόπου με τον οποίο έγινε το κλείσιμο του ιστορικού καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.

Αντιδράσεις για τη φίμωση στην κάλυψη δικών

Μετά το Omnia TV που έβγαλε το θέμα της φίμωσης στην κάλυψη και με γραπτό τρόπο των σημαντικών δικών, όπως στο Εφετείο για τη Χρυσή Αυγή την οποία καλύπτει το Golden Dawn Watch , έντονα αντέδρασε και η δημοσιογραφική ομάδα του The Manifold που λειτουργεί ήδη το Παρατηρητήριο στη δίκη για την Κιβωτό του Κόσμου.  Μια ακόμη σημαντική δίκη που αγνοείται από τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ. 

Η δημοσιογραφική ομάδα του The Menifold μιλά για ολοφάνερη φίμωση των δικαστικών Παρατηρητηρίων από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την νομοθετική απόπειρα του υπουργείου Δικαιοσύνης να καταργήσει τη λειτουργία των Παρατηρητηρίων σημαντικών δικών δημοσίου συμφέροντος.

Στόχος οι “σκοτεινές δίκες” κεκλεισμένων των θυρών, καταγγέλλει το Omnia TV

αναδημοσίευση από το Omnia TV
Με μια τροποποίηση ενός ήδη αντιδημοκρατικού νόμου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρεί να απαγορεύσει την άμεση, γραπτή καταγραφή και ροκανίζει ακόμα περισσότερο τη λειψή δημοσιότητα των δικών, που όμως για το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ αποτελεί εγγύηση δίκαιης δίκης. Ατελείωτες ώρες πληκτρολόγησης και αναρίθμητα copy-paste έχουν σπαταληθεί από τα κυβερνητικά τρολ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσουν μια μαγική εικόνα, κατά την οποία η Ελλάδα λειτουργεί με τις αρχές του κράτους δικαίου και απλά κάποιοι «υποκινούμενοι» κάνουν πολλή φασαρία γιατί υπηρετούν «αλλότριους σκοπούς».

Προσαγωγή Παλαιστίνιων στη ΓΑΔΑ που άνοιξαν πανό σε δημοσιογραφικό εργαστήριο!

Μια από τις ενδιαφέρουσες δράσεις που οργανώνει το Vouli-watch μπήκε στο μάτι της ασφάλειας. Η αστυνομία προσήγαγε μέλη της “Συνέλευσης αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη” αμέσως μετά την παρέμβαση τους στο εργαστήριο για δημοσιογράφους που οργάνωσε το Vouli-watch στο “Ρομάτζο” με θέμα το “Δικαίωμα πρόσβασης στην πληροφορία”. Ενώ το εργαστήριο βρίσκονταν σε εξέλιξη ομάδα της “Συνέλευσης αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή αντίσταση” πήρε το μικρόφωνο για να ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό, ανοίχθηκε ένα πανό και διαβάστηκε ένα ψήφισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις βγηκαν από το χώρο του εργαστηρίου τους περίμεναν άνδρες της Δράση, τους συνέλαβαν και τους πήγαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.