Νέα απεργία στην “Αυγή” και συγκέντρωση εργαζόμενων στην Κουμουνδούρου, κίνδυνος για τους μισθούς

Με νέα απόφαση τους στη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι της “Αυγής” αποφάσισαν την πραγματοποίηση νέας 48ωρης απεργίας στις 3 και 4 Ιουλίου και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου την ερχόμενη Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Κατά πληροφορίες η Κουμουνδούρου διαμηνύει πως δεν υπάρχουν λεφτά για πληρωμή μισθών, ενώ δεν δόθηκε το πλάνο κατοχύρωσης των θέσεων εργασίας όπως είχε υποσχεθεί εκπρόσωπος του βασικού μετόχου στην ΕΣΗΕΑ.
Στο μεταξύ τρέχει η καμπάνια συλλογής υπογραφών για το “Όχι στο κλείσιμο της “Αυγής” στο Avaaz (εδώ η ψηφοφορία με εκατοντάδες ήδη υπογραφές) αλλά και η καμπάνια βίντεο για τους “ανθρώπους της Αυγής”.
Η απόφαση της γενικής συνέλευσης
Μετά τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ενάντια στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας την περασμένη βδομάδα, αποφασίσαμε την πραγματοποιήση νέας 48ωρης απεργίας την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την άκαρπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ και εκπροσώπων της ηγεσίας του κόμματους και της διοίκησης, οι οποίοι απέρριψαν το αίτημα μας για άμεση επαναλειτουργία του καθημερινού φύλλου πάλι με το επιχείρημα της οικονομικής δυπραγίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, η ΓΣ κρίνει ως διάτρητη τη μόνη δέσμευση που παρασχέθηκε ενώπιον των σωματείων ότι “προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο τραπέζι” και ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στο σάιτ και την κυριακάτικη έκδοση. Ωστόσο, δεν εγγυώνται ότι δεν θα γίνουν περικοπές και απολύσεις σε 3 ή 4 μήνες ανάλογα με την πορεία των οικονομικών του οργανισμού. Στο ίδιο πλαίσιο η απρόσκοπτη λειτουργία του κυριακάτικου φύλλου επίσης δεν είναι διασφαλισμένη, καθώς ειπώθηκε ρητώς ότι θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.
Επιπλέον δεν παρουσιάστηκε πλάνο για το πώς θα λειτουργεί ο οργανισμός το επόμενο διάστημα, παρα μόνο γενικόλογες κατευθύνσεις. Το σχέδιο αυτό ζήτησε το σωματείο της ΕΣΗΕΑ το οποίο ανάφερε ότι πρέπει να περιέχει και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Το σωματείο μας έδωσε διορία μέχρι τη Δευτέρα να κατατεθεί. Δυστυχώς, καμία δέσμευση δεν αναλήφθηκε σχετικά με την εξόφληση των δεδουλευμένων οφειλών προς τους εργαζόμενους οι οποίες αγγίζουν τις 300.000
Στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας, αποφασίσαμε ακόμη την υλοποίηση συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Ιουλίου στην πλατεία Κουμουνδούρου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία. Αναμένουμε να ενημερωθούμε για την ακριβή ώρα προκειμένου να δημοσιοποιήσουμε το κάλεσμα της συγκέντρωσης με κεντρικά αιτήματα την ανάκληση της απόφασης κλεισίματος του καθημερινού φύλλου, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την αποτροπή απολύσεων, και την εξόφληση των δεδουλευμένων μας. Στο ίδιο πλαίσιο διεκδίκησης, τρέχει ήδη η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών ενάντια στο λουκέτο, παράλληλα με τα καλέσματα στήριξης που απευθύνουμε στους φίλους και αναγνώστες της ΑΥΓΗΣ,  τον κόσμο της αριστεράς, τους συναδέλφους στα ΜΜΕ, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξη και αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας.
Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *