Μήνας: Ιούλιος 2024

Τα WikiLeaks που αποκάλυψαν την υποτελή Ελλάδα

Για τις αποκαλύψεις των wikileaks που αφορούν στην Ελλάδα γράφει η Μαριάννα Κουτέλα στο documentonews λίγο μετά την απευλευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ μετά τη συμφωνία του με τις ΗΠΑ. Στις δεκάδες εκατοντάδες αποκαλύψεις υπάρχουν αρκετές υποθέσεις που αφορούν στη χώρα μας. Αναδημοσιεύουμε το σχετικό απόσπασμα του ρεπορτάζ. Η εξαγορά της Ολυμπιακής ήταν μεταξύ των θεμάτων που βρέθηκαν στο… μικροσκόπιο του Ασάνζ. Ενα τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2005 που δημοσίευσαν τα WikiLeaks ήρθε να επιβεβαιώσει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της γερμανικής ηγεμονίας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάλυση των Ολυμπιακών Αερογραμμών και στην απορρόφηση της Olympic Air από την Aegean.

Στην “αυλή” του ΣΥΡΙΖΑ οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της “Αυγής”

Στάση εργασίας σήμερα για τους εργαζόμενους στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, απεργία για τους εργαζόμενους της “Αυγής” και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου όπου θα συνεδριάσει η Κ.Ε του κόμματος. Οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνουν σταδιακά τις αντιδράσεις τους, απαντώντας στον “εκβιασμό” της ηγεσίας που δεν πλήρωσε τα δεδουλευμένα με πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά! 

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων στην “Αυγή” ενημερώνει για τις εξελίξεις ενώ στο ψήφισμα των εργαζόμενων “Στο Κόκκινο” σημειώνεται πως δεν έχουν πληρωθεί για τον Ιούνιο. Με τίτλο “Η ιστορία δεν τελείωσε” οι εργαζόμενοι της “Αυγής” καλούν σε δυο συγκεντρώσεις: Σήμερα το πρωί στην πλατεία Κουμουνδούρου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Το Σάββατο 06/07/2024, 09.30, πλατεία Καραϊσκάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο ξενοδοχείο Wyndham

Νέα απεργία στην “Αυγή” και συγκέντρωση εργαζόμενων στην Κουμουνδούρου, κίνδυνος για τους μισθούς

Με νέα απόφαση τους στη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι της “Αυγής” αποφάσισαν την πραγματοποίηση νέας 48ωρης απεργίας στις 3 και 4 Ιουλίου και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου την ερχόμενη Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Κατά πληροφορίες η Κουμουνδούρου διαμηνύει πως δεν υπάρχουν λεφτά για πληρωμή μισθών, ενώ δεν δόθηκε το πλάνο κατοχύρωσης των θέσεων εργασίας όπως είχε υποσχεθεί εκπρόσωπος του βασικού μετόχου στην ΕΣΗΕΑ.
Στο μεταξύ τρέχει η καμπάνια συλλογής υπογραφών για το “Όχι στο κλείσιμο της “Αυγής” στο Avaaz (εδώ η ψηφοφορία με εκατοντάδες ήδη υπογραφές) αλλά και η καμπάνια βίντεο για τους “ανθρώπους της Αυγής”.