Δεν υπάρχει σχέδιο για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, άκαρπη η συνάντηση με τα σωματεία για την έκδοση της “Αυγής”

Η συνάντηση των συνδικαλιστικών σωματείων με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην καθημερινή “Αυγή” επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί έλεγαν. Στο κόμμα του Στ. Κασσελάκη δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τη “βιώσιμη” όπως την ονομάζουν, λειτουργία των κομματικών μέσων. Σήμερα το μεσημέρι στις 2.00 πραγματοποιείται εκ νέου γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην “Αυγή” προκειμένου να ενημερωθούν για αυτά που είπαν οι εκπρόσωποι του κόμματος στους συνδικαλιστές. Σήμερα απεργούν και οι εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο” που εξέφρασαν βαθειά ανησυχία για την πολιτική που ακολουθείται συνολικά στα Μέσα του Ομίλου από τον βασικό μέτοχο. (Παρακάτω ολόκληρο το ψήφισμα). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην τριμερή συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχθηκαν το αίτημα για ανάκληση του λουκέτου στο καθημερινό φύλλο με επιχείρημα την “οικονομική δυστοκία του κόμματος”. Υποσχέθηκαν ωστόσο πως προς το παρόν δεν θα γίνουν απολύσεις εργαζόμενων αλλά δεν μπορούν να δεσμευτούν στο τι θα συμβεί σε 3 ή 4 μήνες! Στην πιεστική ερώτηση για το αν υπάρχει σχέδιο στο πως θα λειτουργήσουν τα εναπομείναντα ΜΜΕ της εταιρείας δεν υπήρξε επίσης απάντηση. Πέρα από την ήδη δεδηλωμένη πρόθεση να συνεχιστεί η έκδοση του Κυριακάτικου, επίσης προς το παρόν. Το σχέδιο λειτουργίας ζήτησε και η ΕΣΗΕΑ με παράλληλη δέσμευση για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας. Το κυριακάτικο φύλλο της Αυγής στο μεταξύ δεν θα κυκλοφορήσει την Κυριακή ενώ το θέμα της αναστολής έκδοσης βρίσκεται στο επίκεντρο της “αντιπολίτευσης των 87” που αμφισβητούν τις αποφάσεις του προέδρου Στ. Κασσελάκη για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες αρχές.

Το ψήφισμα των εργαζόμενων “Στο Κόκκινο” 

Η συνέλευση των εργαζομένων δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων του 105.5 Στο Κόκκινο, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27.6, έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Εκφράζουμε την πλήρη και χωρίς επιφυλάξεις αλληλεγγύη μας στους/στις εργαζόμενους/ες της Αυγής, το σύνολο των διεκδικήσεών τους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
2. Ζητάμε την άμεση άρση αναστολής κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ και την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στην εφημερίδα.
3. Πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας της ΑΥΓΗ, σήμερα Παρασκευή 28.6.
4. Καλούμε κάθε δημοσιογράφο από μικροφώνου να παρουσιάζει τις θέσεις των συναδέλφων και να υποστηρίζει τον αγώνα τους.
5. Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε σε κάθε κινητοποίηση και εξώστρεφη δράση στην οποία θα μας καλέσουν οι συνάδελφοί μας.
6. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την πολιτική που ακολουθείται συνολικά στα Μέσα του Ομίλου από τον βασικό μέτοχο, επισημαίνουμε τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και την υποβάθμιση της δουλειάς μας που συνιστά αυτή η κατάσταση, της οποίας σταθερά οι εργαζόμενοι είμαστε τα θύματα.
7. Ζητάμε συνάντηση των εκπροσώπων μας και των σωματείων μας με τον βασικό μέτοχο για να εκφράσουμε τις θέσεις μας και να ενημερωθούμε για τις προθέσεις και τον σχεδιασμό βιωσιμότητας που υπάρχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *