Το τράφικινγκ ανηλίκων προσφύγων στο νέο επεισόδιο “Είμαι άνθρωπος όχι σκουπίδι”

Ένας νέος υπαίθριος κινηματογράφος οργώνει τη χώρα επιστρατεύοντας τα σκουπίδια μας Ακούγεται σαν μια από τις ανατρεπτικές δράσεις του αναρχικού Ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, αλλά πρόκειται για ένα έργο της εγχώριας καλλιτέχνιδας δρόμου Ελλάδας Στασινόγλου.Η νέα δημιουργός της street art βρήκε έναν νέο τρόπο για να μιλήσει για  το τράφικινγκ ανήλικων προσφύγων.

Συνδυάζοντας αφίσα δρόμου, κινηματογράφο με τηλέφωνο και επιστρατεύοντας  τους κάδους σκουπιδιών και την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) η  ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνιδα από τον Καναδά μας φέρνει καθημερινά  αντιμέτωπους με ένα μοναδικό εγχείρημα ψηφιακής αντικουλτούρας και κοινωνικής σάτιρας. Η αφίσα με το μήνυμα «EΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ» κολλιέται μόνο πάνω σε κάδους και λειτουργεί ως οθόνη προβολής μιας  ταινίας σε επεισόδια. Η αφίσα-πύλη-ταινία-εγκατάσταση κλείνει ήδη 2  χρόνια παρουσίας και πρόσφατα ξεκίνησε να προβάλει το 8ο επεισόδιο.
«Η αφίσα μου είναι το απόλυτο δείγμα DIY κινηματογράφου. Όλα εξαρτώνται  από εμένα», τονίζει η Ελλάδα Στασινόγλου. «Σαν κρεμμύδι που  ξεφλουδίζεται στρώμα-στρώμα, έτσι και η ιστορία μου ξετυλίγεται  επεισόδιο-επεισόδιο, δίνοντας το χρόνο στη πόλη να εξοικειωθεί με αυτή  τη νέα ψυχεδελική εμπειρία αλλά και σε εμένα να ωριμάσω μαζί με το έργο μου».
Σύμφωνα με τη νεαρή δημιουργό που ήρθε από τον Καναδά στην Αθήνα πριν 4  χρόνια, «η πολυμεσική αφίσα μου είναι κατ΄αρχάς ένα πολιτικό έργο,  βαθύτατα καταγγελτικό, που αξιοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα και το δημόσιο χώρο για να μιλήσει με γλαφυρό τρόπο για τη σήψη της  ελληνικής κοινωνίας».

Η Ελλάδα Στασινόγλου γεννήθηκε στο Μόντρεαλ. Ήρθε στην Αθήνα το 2020, σε ηλικία 15 χρονών. Το 2021 τάραξε τα νερά του χώρου της τέχνης και  τεχνολογίας με την ψηφιακή εφαρμογή (app) χωρικής επαυξημένης
πραγματικότητας «StasisHellas». Μια ανελέητη σάτιρα της ελληνικής κατάστασης με αναφορές στις νεοελληνικές παθογένειες, στερεοτυπικές συμπεριφορές, σύνδρομα και εθνικές φαντασιώσεις, με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια.

Όλα τα επεισόδια της ταινίας «ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ» φιλοξενούνται
σε πλήρη μορφή στη www.stasishellas22.gr
info@stasishellas.gr

Εδώ τρέιλερ του 8ου επεισοδίου.
https://www.youtube.com/watch?v=o-IdXfcGmFY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *