Ημέρα: 27 Ιουνίου 2024

Στη ρωσική «μαύρη λίστα» ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης

Στη «μαύρη λίστα» έβαλε η Ρωσία δεκάδες Μέσα Ενημέρωσης από 24 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και ελληνικά. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Ria Novosti, «εισάγονται αντίμετρα και περιορίζεται η μετάδοση και πρόσβασή τους στη ρωσική επικράτεια και στο Διαδίκτυο», στην ΕΡΤ, τον Σκάϊ (Skai.gr), τον τηλεοπτικό σταθμό, Mega TV, και την εφημερίδα – site, «Πρώτο Θέμα».

Η ρωσική «μαύρη λίστα» έρχεται ως απάντηση («αντίμετρα») στην -ουσιαστικά- πλήρη απαγόρευση κάθε λογής ηλεκτρονικών ρωσικών ΜΜΕ, η οποία επιβλήθηκε σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ αμέσως μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Συνάντηση με τον Στ. Κασσελάκη ζητούν οι εργαζόμενοι της Αυγής και η ΕΣΗΕΑ

Στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη ότι έγινε πρόταση να αναλάβουν οι εργαζόμενοι την έκδοση της “Αυγής” και απ’ ότι …άκουσε το αρνήθηκαν, η γενική συνέλευση των εργαζόμενων  ξεκαθάρισε ότι “ποτέ δεν έγινε σχετική πρόταση από τη Διοίκηση και ουδέποτε μπήκαμε σε μία τέτοια συζήτηση”. Επίσης οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι “παρά τις διαδοχικές εκκλήσεις για συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σχέση με το μέλλον της εφημερίδας -ήδη μήνες πριν από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο- εκείνος ουδέποτε ανταποκρίθηκε”. 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ζητά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισημαίνοντας: Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημ. «Η ΑΥΓΗ» πλήττει τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των πολιτών και προκαλεί πλήθος εργασιακών προβλημάτων

Το τράφικινγκ ανηλίκων προσφύγων στο νέο επεισόδιο “Είμαι άνθρωπος όχι σκουπίδι”

Ένας νέος υπαίθριος κινηματογράφος οργώνει τη χώρα επιστρατεύοντας τα σκουπίδια μας Ακούγεται σαν μια από τις ανατρεπτικές δράσεις του αναρχικού Ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, αλλά πρόκειται για ένα έργο της εγχώριας καλλιτέχνιδας δρόμου Ελλάδας Στασινόγλου.Η νέα δημιουργός της street art βρήκε έναν νέο τρόπο για να μιλήσει για  το τράφικινγκ ανήλικων προσφύγων.

Συνδυάζοντας αφίσα δρόμου, κινηματογράφο με τηλέφωνο και επιστρατεύοντας  τους κάδους σκουπιδιών και την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) η  ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνιδα από τον Καναδά μας φέρνει καθημερινά  αντιμέτωπους με ένα μοναδικό εγχείρημα ψηφιακής αντικουλτούρας και κοινωνικής σάτιρας. Η αφίσα με το μήνυμα «EΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ» κολλιέται μόνο πάνω σε κάδους και λειτουργεί ως οθόνη προβολής μιας  ταινίας σε επεισόδια. Η αφίσα-πύλη-ταινία-εγκατάσταση κλείνει ήδη 2  χρόνια παρουσίας και πρόσφατα ξεκίνησε να προβάλει το 8ο επεισόδιο.