Ο ξαφνικός θάνατος της “Αυγής”, το τελευταίο πρωτοσέλιδο των εργαζόμενων στην εφημερίδα

Παρά τα όσα λέγονταν και αναμένονταν, η χθεσινή ξαφνική απόφαση να μπει λουκέτο στην έκδοση της καθημερινής Αυγής ήταν μια επώδυνη έκπληξη για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Έως και την τελευταία στιγμή έτρεχε το ρεπορτάζ τους που δεν θα δημοσιευόταν πουθενά! Χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία ενημέρωση για το όποιο σχέδιο υπάρχει, η ηγεσία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ απλά ανακοίνωσε το λουκέτο. Στην ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων στην εφημερίδα, σημειώνεται πως η “μόνη άλλη περίοδος που συνέβη αυτό ξανά ήταν μία και γνωστή στην ιστορία: στη χούντα”. Θα ακολουθήσει συνολική αναδιάρθρωση των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως ειπώθηκε ψυχρά από τα στελέχη του. 72 χρόνια ιστορίας, σβήστηκαν σε μια 20λεπτη ενημέρωση της διοίκησης. Οι εργαζόμενοι σήμερα Τετάρτη πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αίτημα η επανακυκλοφορία του φύλλου και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στη φωτογραφία το πρωτοσέλιδο που ετοίμασαν οι εργαζόμενοι ως ένα τελευταίο “αντίο” που η ηγεσία του κόμματος έκοψε από την κυκλοφορία της “Αυγής”.

Ξαφνικός θάνατος
Σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 στις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Αυγής στην οδό Δεληγιώργη, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά διαβούλευση, μας ανακοινώθηκε ότι το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας της Αριστεράς που εκδίδεται από το 1952, δεν θα κρεμιέται πλέον στα περίπτερα. Η μόνη άλλη περίοδος που συνέβη αυτό ξανά ήταν μία και γνωστή στην ιστορία: στη χούντα.
Ένας φανταστικός τίτλος ενός πρωτοσέλιδου της καθημερινής ΑΥΓΗΣ που δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ ξανά θα έγραφε για έναν “ξαφνικό θάνατο βασισμένο στο δόγμα του ΣΟΚ”
Εκπρόσωπος της Διοίκησης επικαλέστηκε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ισχυρού μετόχου του ΣΥΡΙΖΑ ως λόγο για το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης, ενημερώνοντας συγχρόνως πως προς το παρόν θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και το Κυριακάτικο φύλλο. Κανένας οικονομικός απολογισμός, καμία παρουσίαση στοιχείων, κανένας σχεδιασμός ή σχέδιο βιωσιμότητας.
Σαν τα 20 λεπτά, όσο χρόνο κράτησε η ενημέρωση του εκπροσώπου της διοίκησης, να ισούνται με τα 72 χρόνια της βαριάς ιστορίας της ΑΥΓΗΣ
Η απόφαση του κλεισίματος, δηλαδή η απόφαση να μην παρεμβαίνει καθημερινά δημοσιογραφικά η φωνή της αριστεράς είναι πολιτική. Η ΑΥΓΗ είχε πάντα οικονομικά προβλήματα και πάντα επιβίωνε. Η πολιτική ηγεσία του κόμματος διαμεσου του Εκτελεστικού Γραφείου, ενός οργάνου αμφισβητούμενης νομιμότητας προκειμένου να λάβει αυτή την απόφαση, σκάλισε τα γράμματα στην ταφόπλακα.
Απέναντι στο ιστορικό και πολιτικό ατόπημα με βαριά συναίσθηση της ιστορίας μας οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε την προκήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 26/06 με κεντρικό αίτημα την αναστολή της απόφασης για κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης. Την ίδια στιγμή, ζητάμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την εξόφληση των δεδουλευμένων μας που αγγίζουν μέσα στα χρόνια τις 300.000 ευρώ, καθώς επίσης και άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.
Καλούμε τους αναγνώστες και τους φίλους της εφημερίδας, τον κόσμο της αριστεράς, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, να σταθούν αλληλεγγύοι/ες και να στηρίξουν τον αγώνα που ξεκινάμε για την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 25.06.2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *