Ημέρα: 26 Ιουνίου 2024

Όσοι με ευκολία λένε “ποιος διαβάζει εφημερίδες”, δεν ξέρουν τι τους γίνεται…

Οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει να βγάλουν “απεργιακό περιεχόμενο” στη διαδικτυακή σελίδα της “Αυγής”. Η διοίκηση της εταιρείας του κόμματος μπλόκαρε την πρόσβαση στο διαδίκτυο και τα social media. Η φωτό από τους απεργούς για τη 2η ημέρα της απεργίας τους.

Γράφει στη σελίδα του ο Andreas Panagopoulos Anemos

Όσοι με περισσή ευκολία προσπερνούν το κλείσιμο μίας εφημερίδας με ένα “ελα μωρε, ποιος διαβάζει εφημερίδες. Έχουν ξεπεραστεί από την τεχνολογία” δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν ξέρουν τι είναι εφημερίδα ταυτίζοντάς την με το τελικό, έντυπο προϊόν. Μόνο που εφημερίδα είναι πολλά περισσότερα από μερικές χάρτινες σελίδας. Και πολύ πιο ουσιαστικά.
Ποιά είναι αυτά;
Παραγωγή περιεχομένου

Μια μεγάλη αδικία για δημοσιογράφους της ΕΣΠΗΤ

Με επιστολή της προς τα ΔΣ των συνδικαλιστικών ενώσεων η “Επιτροπή συνταξιούχων δημοσιογράφων της ΕΣΠΗΤ” ενημερώνει για μια “αδικία” σε βάρος των παλιών συνταξιούχων μελών της ΕΣΠΗΤ. Κόπηκαν από την είσοδο τους στον ασφαλιστικό οργανισμό του ΕΔΟΕΑΠ κι ενώ ανέμεναν πως το θέμα θα λυνόταν δικαστικά, έμαθαν πως και αυτή η μάχη χάθηκε εξαιτίας της αδιαφορίας της ίδιας της συνδικαλιστικής τους ένωσης. Πρακτικά πρόκειται για περίπου 115 άτομα, δημοσιογράφοι που αποκλείστηκαν από τον ασφαλιστικό οργανισμό του ΕΔΟΕΑΠ όταν αυτός “άνοιξε” για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. 

Η επιστολή δημοσιεύεται παρακάτω

Ο ξαφνικός θάνατος της “Αυγής”, το τελευταίο πρωτοσέλιδο των εργαζόμενων στην εφημερίδα

Παρά τα όσα λέγονταν και αναμένονταν, η χθεσινή ξαφνική απόφαση να μπει λουκέτο στην έκδοση της καθημερινής Αυγής ήταν μια επώδυνη έκπληξη για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Έως και την τελευταία στιγμή έτρεχε το ρεπορτάζ τους που δεν θα δημοσιευόταν πουθενά! Χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία ενημέρωση για το όποιο σχέδιο υπάρχει, η ηγεσία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ απλά ανακοίνωσε το λουκέτο. Στην ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων στην εφημερίδα, σημειώνεται πως η “μόνη άλλη περίοδος που συνέβη αυτό ξανά ήταν μία και γνωστή στην ιστορία: στη χούντα”. Θα ακολουθήσει συνολική αναδιάρθρωση των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως ειπώθηκε ψυχρά από τα στελέχη του. 72 χρόνια ιστορίας, σβήστηκαν σε μια 20λεπτη ενημέρωση της διοίκησης. Οι εργαζόμενοι σήμερα Τετάρτη πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αίτημα η επανακυκλοφορία του φύλλου και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στη φωτογραφία το πρωτοσέλιδο που ετοίμασαν οι εργαζόμενοι ως ένα τελευταίο “αντίο” που η ηγεσία του κόμματος έκοψε από την κυκλοφορία της “Αυγής”. 

Ξαφνικός θάνατος
Σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 στις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Αυγής στην οδό Δεληγιώργη, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά διαβούλευση, μας ανακοινώθηκε ότι το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας της Αριστεράς που εκδίδεται από το 1952, δεν θα κρεμιέται πλέον στα περίπτερα.