Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την Αυγή

Λουκέτο στο καθημερινό φίλο της ¨Αυγής¨ βάζει από αύριο Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ.Οπως ενημερώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος αποφάσισε την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φίλου της εφημερίδας.Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενική συνέλευση.

Μόλις πρόσφατα ο πρόεδρος του κόμματος Στ. Κασσελάκης δήλωσε πως θα υπάρξει “λύση” για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Η αναστολή έκδοσης της εφημερίδας είναι η λύση που τελικά προκρίθηκε από τα στελέχη του. Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται παρέμβαση και για το ραδιοφωνικό σταθμό
“Στο Κόκκινο” όπου ήδη έκανε “απόβαση” η ομάδα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

To ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στο μεταξύ τάχθηκε ενάντια στο λουκέτο της εφημερίδας.Στην ανακοίνωση της η ένωση Συντακτών αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «ΑΥΓΗ». Αυτός ο «ξαφνικός θάνατος» αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων. Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον Κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *