ΜΜΕ στην Κύπρο θέλει ο Μαρινάκης, πανελλαδικό κανάλι ο Μελισσανίδης, προβλήματα με Open o Σαββίδης**

**Οι μικρές αλλά σημαντικές ειδήσεις στα ΜΜΕ

 Πολλά σενάρια εξαγορών μικρών καναλιών αλλά και ενδιαφέρον για απόκτηση νέων μίντια από τους ολιγάρχες της ενημέρωσης στη χώρα μας. Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας “Ναυτεμπορική” Δημήτρης Μελισσανίδης μετά την αποχώρηση του από την ΑΕΚ, εντείνει τις προσπάθειες να βγάλει με ελεύθερο σήμα το ιντερνετικό κανάλι Naftemporiki TV που διαθέτει  ήδη αξιόλογες εκπομπές. Μια συζήτηση στο ΕΣΡ για αλλαγή φυσιογνωμίας περιφερειακού καναλιού φαίνεται πως σχετίζεται με αυτή την πρόθεση.

> Ο Δ. Μελισσανίδης συζητούσε ήδη με δυο κανάλια για την εξαγορά τους, το Rise και το Smile. Το Smile ζήτησε από το ΕΣΡ αλλαγή φυσιογνωμίας σε “ενημερωτικό κανάλι”, η αλλαγή φυσιογνωμίας του είναι απαραίτητο βήμα για να μετεγκατασταθεί στη συχνότητα του το Naftemporiki TV. Αλλαγή φυσιογνωμίας σε ενημερωτικό έχει ζητήσει από το ΕΣΡ και το Action 24 που στα χαρτιά είναι “μη ενημερωτικός σταθμός”.Εν τω μεταξύ όπως έγραψε η στήλη typologies.gr ο ιδιοκτήτης της Alter ego Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει ενδιαφέρον να αγοράσει μεγάλη κυπριακή εφημερίδα! Ο εφοπλιστής και μιντιάρχης που πρόσφατα απέκτησε τον τίτλο της “Ελυθεροτυπίας” έχει ήδη επιχειρηματική παρουσία στην Κύπρο και η απόκτηση μιας εφημερίδας με επιρροή συμπληρώνει και τη δική του επιρροή στην πολιτική σκηνή της Κύπρου. Στις αρχές του έτους ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε το 18% της Capital Product Partners (CPLP) έναντι 160 εκατ. δολαρίων.

Από την άλλη το πανελλαδικό κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, το Open φαίνεται πως έχει προβλήματα χρηματοδότησης. Στο σταθμό “παράγεται” με επιτυχία μόνο το ενημερωτικό πρόγραμμα, ειδήσεις και εκπομπές, η ψυχαγωγία έχει ανατεθεί στην εταιρεία του Νίκου Κοκλώνη Barkingwell Media. Πληροφορίες επιμένουν πως ο ιδιοκτήτης του καναλιού αναζητά αγοραστή.

> Η δημοσιογραφία οδηγεί στα βουλευτικά έδρανα, γνωστό αυτό. Οδηγεί όμως και στο μέγαρο Μαξίμου. Στην πολυπληθή ομάδα δημοσιογράφων που έχει γύρω του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προστίθεται άλλος ένας. Ο διευθυντής του “Ελεύθερου Τύπου” Πάνος Αμυράς αναλαμβάνει “ρόλο συντονιστή” στην επικοινωνία. Δεν έγινε ακόμη γνωστό εάν ο δημοσιογράφος θα παραιτηθεί από τη θέση της διεύθυνσης του “Ελεύθερου Τύπου” καθώς οι δυό θέσεις είναι σαφώς ασυμβίβαστες, σύμφωνα με τον Κώδικα δεοντολογίας.

Στο Mega όπως αναμενόταν, εντάσσεται η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη η οποία αποχώρησε από το Kontra 24.

> Και με τη δικαστική βούλα οι απεργοσπάστες δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ μπορούν να είναι απεργοσπάστες χωρίς καμία συνδικαλιστική επίπτωση. Οι διαγραφές των Άρη Πορτοσάλτε, Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου που διαγράφηκαν από τα Πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ, επειδή δεν απέργησαν στη μεγάλη απεργία του Ιούνη 2021, κρίθηκαν “άκυρες” από το Εφετείο Αθηνών. Το δικαστήριο έκρινε πως οι δημοσιογράφοι μπορούν να είναι απεργοσπάστες και μέλη σωματείου παράλληλα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *