H ΠΟΕΣΥ καταδικάζει την αποσιώπηση της εκδήλωση για τα Τέμπη

Μετά την ΠΟΣΠΕΡΤ και η Ομοσπονδία δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ)διαμαρτύρεται για την αποσιώπηση της εκδήλωσης του Συλλόγου συγγενών θυμάτων «Τέμπη 28-2-2023» την περασμένη εβδομάδα. Τη φίμωση κατήγγειλε ο Σύλλογος,  ΠΟΣΠΕΡΤ έκανε λόγο για “ημέρα ντροπής” και  ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης της ΕΡΤ ενώ η ΠΟΕΣΥ αναφέρει πως “η εκ των υστέρων αναφορά κι αυτή σε βίντεο για την προεκλογική δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών, μόλις μερικών δευτερολέπτων, η οποία όπως τονίζεται έγινε έπειτα από διαμαρτυρία του Συλλόγου, «επιβεβαιώνει το ατόπημα κατά της πολυφωνίας», σημειώνει η Πανελλήνια ομοσπονδία δημοσιογράφων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών θεωρεί επιβεβλημένο να εκφράσει την ανησυχία της για τo απαράδεκτο γεγονός της αποσιώπησης, από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, της Συνέντευξης Τύπου που έδωσε την περασμένη Τετάρτη, 5 Ιουνίου, ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη» .
Με αφορμή την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου, το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ συναισθάνεται την αγωνία των συγγενών αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας που αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα για τις αιτίες και τις ευθύνες του πολύνεκρου δυστυχήματος.
Επισημαίνει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση οφείλει να καλύπτει με την δέουσα προσοχή και αντικειμενικότητα, τηρώντας τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όλα τα μείζονος ενδιαφέροντος θέματα.
Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα τόσο υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας και δικαστικής διερεύνησης θέμα, όπως αυτό της τραγωδίας των Τεμπών. Υπενθυμίζει δε ότι κανείς και καμία αιτιολογία δεν επιτρέπει την αποσιώπηση μιας συνέντευξης Τύπου.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου, εκτός από τους εκπροσώπους του Συλλόγου και τους συγγενείς των θυμάτων, συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, η Αντιπρόεδρος επί τιμή του ΣτΕ , καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, εκπρόσωποι κομμάτων και δημοσιογράφοι ελληνικών και ξένων ΜΜΕ .
Η εκ των υστέρων -μετά τη διαμαρτυρία του Συλλόγου- αναφορά της ΕΡΤ (για 10 δευτερόλεπτα), επιβεβαιώνει το ατόπημα κατά της πολυφωνίας και μας αναγκάζει να είμαστε σε εγρήγορση για την αποφυγή ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *