Σαν σήμερα 11 χρόνια πριν έκλεισαν την ΕΡΤ

Επέτειος 11 ετών από το λουκέτο στην ΕΡΤ με ένα μόνο άρθρο στην Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου-Κουβέλη. Γράφαμε τότε στο greektv.com

Η τροικανή δικτατορία κλείνει τη δημόσια ΕΡΤ-το ραδιομέγαρο τελεί υπό έλεγχο των εργαζομένων!

Τη περίοδο της χούντας με νομοθετικά διατάγματα έμπαινε λουκέτο σε αντιπολιτευόμενες ή απλά ουδέτερες εφημερίδες. Σήμερα η τροϊκανή χούντα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θέλει να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ του δημοσίου συμφέροντος. Με απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων το ραδιομεγάρο πέρασε στα χέρια τους.

Το μεγάλο “αστείο”, το “τρομερό αστείο” είναι πως αυτή η υπόδουλη κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ επειδή πρέπει εδώ και τώρα να προσφέρει στην τρόϊκα 2.900 κεφάλια για σφαγή(απολύσεις). Δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος από το κλείσιμο της ΕΡΤ, αντιθέτως τα ταμεία του κράτους χάνουν 55 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος, 25 εκατ. ευρώ από τους φόρους και 30 εκατ. για το ΛΑΓΗΕ. Τους υπαλλήλους της ΕΡΤ που θέλουν να απολύσουν δεν τους πληρώνει απευθείας το δημόσιο αλλά πληρώνονται μέσω του ανταποδοτικού τέλους.
Ή πιστεύουν πως οι πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος στη ΔΕΗ για την κλειστή ΕΡΤ ή το ένα τους κυβερνητικό καναλάκι όταν θα το ανοίξουν και στο οποίο θα εκπέμπεται ολημερίς κυβερνητική γραμμή;
Οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση στις 7.00 το απόγευμα στην Αγία Παρασκευή.
“Δεν Θα τους αφήσουμε.  Η ΕΡΤ είμαστε όλοι. Είναι το τελευταίο κάστρο πολιτισμού. Είναι η Φωνή της Ελλάδας στα τέσσερα τέταρτα του κόσμου”, δηλώνουν οι δημοσιογράφοι στο blog τους http://dimosiografoiert.blogspot.gr/?wref=bif.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *