H United πουλάει τη Nova σε Άραβες(;), η United διαφημίζει δίκτυο οπτικών ινών!

Οι τίτλοι σε πρόσφατα δημοσιεύματα “Η Saudi Telecom φλερτάρει με την United Group, μητρική της Nova” (ski.gr) “Αραβες επενδυτές για Nova και United Group – Αποτίμηση €8 δισ. Θέλει να πουλήσει η BCP” (reporter.gr), στηρίζονται σε πληροφορίες που δημοσίευσαν το Reuters και το πρακτορείο Bloomberg, αποτυπώνουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις για την πρόθεση πώλησης της εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης Nova, United group.

Όπως γράφει ο ΣΚΑΙ υπάρχει το “ενδεχόμενο να υποβάλλει πρόταση για τον ευρωπαϊκό όμιλο τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης United Group, η STC Group της Σαουδικής Αραβίας. Το πιθανό deal θα αποτιμούσε πιθανότατα τον όμιλο της United Group γύρω στα 8 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους”. Την ίδια στιγμή η ίδια η εταιρεία διαφημίζει τις επενδύσεις της στην ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών. Μια επένδυση που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στις 9 Ιουνίου 2022 κάνοντας λόγο για “επένδυση 2 δισεκ. ευρώ” (εδώ το δημοσίευμα από τον Οικονομικό ταχυδρόμο).

Η United group σε ανακοίνωση της σημειώνει την έναρξη του “έργου” από τον Μάρτιου 2024 για τα Βαλκάνια, δηλώνει ότι θα ξεκινήσει στην Ελλάδα ένα μεγάλης κλίμακας έργο διασύνδεσης Αθήνας – Θεσσαλονίκης μέσω τηςUnited Fiber με συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα αξία 450 εκατ. ευρώ. (2024 – 2028). Αναφέρει μάλιστα πως “τις δραστηριότητες χονδρικής υποδομών διαχειρίζεται η United Group International”.

Η παραπάνω αυτόνομη διαφημιστική ανακοίνωση για την ανάπτυξη υποδομών, έγινε αμέσως μετά τα διεθνή δημοσιεύματα για την πώληση της συνδρομητικής της Nova, καθώς περιλαμβάνει στοιχεία που ενισχύουν τη “δυναμική” της εταιρείας στη Νοτιανατολική Ασία, περιοχή ενδιαφέροντος του STC Group της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως γράφει στο ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΙ (εδώ διαβάζετε ολόκληρο το δημοσίευμα)  “Αν η STC Group προχωρήσει με τη συμφωνία εξαγοράς της United, τότε η παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών θα ενισχυθεί περαιτέρω. Πέρυσι, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πως απέκτησε ποσοστό 4,9% στην ισπανική Telefonica, με δυνατότητα να το αυξήσει περαιτέρω έως και 10%. Επιπλέον, η θυγατρική της STC, TAWAL, πέρυσι απέκτησε τηλεπικοινωνιακούς πύργους της United Group σε Βουλγαρία, Κροατία και Σλοβενία”

ε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *