Ημέρα: 29 Μαΐου 2024

Αποκλεισμός εργαζόμενων της Αυγής από το ΔΣ της εταιρείας!

Για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της εφημεριδας Αυγή, η διοίκηση εκπρόσωπος του μετόχου, απέκλεισε τους εργαζόμενους από το ΔΣ. Σε γενική συνέλευση τους σήμερα οι εργαζόμενοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για αυτή την επιλογή και ζητάνε την άμεση απόσυρση της απόφασης.

Η ΕΡΤ ζητά αύξηση ανταποδοτικού τέλος όταν “χάνει” 122 εκατ. από εταιρείες ενέργειας!

<<Είναι δυνατόν η διοίκηση της ΕΡΤ να μην γνωρίζει το ακριβές ύψος των εσόδων από το ανταποδοτικό τέλος, το γνωστό 3ευρώ που επιβαρύνει για κάθε μήνα και κάθε λογαριασμό, τον Έλληνα καταναλωτή ρεύματος; Ακόμα περισσότερο είναι δυνατόν να μην έχει πράξει τα δέοντα για την είσπραξη αυτού του ανταποδοτικού τέλους, το οποίο συνεισέφεραν από το υστέρημά τους ακόμα και στις χειρότερες μέρες της ενεργειακής κρίσης οι Έλληνες καταναλωτές; Κι όμως. Τα επίσημα σχόλια των ορκωτών ελεγκτών που συνοδεύουν τον ισολογισμό του 2022, προκαλούν προβληματισμό και για τα δύο>>. Αυτά γράφει ο Ειδικός συνεργάτης της Alter ego στην ιστοσελίδα  του Οικονομικού Ταχυδρόμου με τίτλο “Εισπράττει η ΕΡΤ το ανταποδοτικό τέλος;”. Η είδηση βρίσκεται στο τέλος του δημοσιεύματος, ότι οι εταιρείες ενέργειεας χρωστάνε 122 εκατ. ευρώ από ανταποδοτικό τέλος και η ΕΡΤ αναμένει να λάβει μόλις 51,4 από αυτά…

Το Φεστιβάλ “Αναιρέσεις” στο Θέατρο Βράχων

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις πραγματοποιείται και φέτος σε διαφορετικό χώρο από τις 31 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου. Θα γίνει στο  Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα αφού όπως σημειώνει η οργανωτική επιτροπή “κυβέρνηση – κεφάλαιο και δημοτικές αρχές έχουν σκοπό φέτος την ακύρωση των πολιτικών – πολιτιστικών φεστιβάλ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς”.

Με κεντρικό σύνθημα: «Στις μέρες της οργής, χτίζουμε τον κόσμο της ανατροπής!» αφήνοντας το στίγμα ότι η οργή της νεολαίας και του λαού που αποτυπώνεται απ’ άκρη σε άκρη της γης θα καταφέρει να βρει τους δρόμους να χτίσει τον κόσμο που θα χωράει τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους, ανατρέποντας αυτή την μαύρη καθημερινότητα που υπόσχονται.