Τα αθλητικά ραντεβού της ΕΡΤ, η διαφήμιση Τραπεζών και η παρέμβαση για έλεγχο ΜΜΕ στην Ιταλία**

** Τα μικρά των media 

Η είδηση λέει πως οι Τράπεζες ανακοίνωσαν κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2024 άνω του ενός δισ. ευρώ. Η ενδιαφέρουσα παράμετρος πίσω από την είδηση είναι πως μόλις πρόσφατα, στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών είχαν εκτεταμένες συζητήσεις με στελέχη των τραπεζών για τη δυνατότητα αύξησης της διαφήμισης των τραπεζών στην τηλεόραση. Σημειώνεται πως δίνουν ήδη για διαφήμιση στα μεγάλα κανάλια 16 με 18 εκατ. ευρώ ετησίως…

> Μετά την Ουγγαρία και την Ελλάδα, οι διεθνείς δημοσιογραφικοί Οργανισμοί παρεμβαίνουν για την επιχείρηση κυβερνητικού ελέγχου και στην Ιταλία. Οι πρόσφατες παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μελόνι στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της RAI και η απόλυση δημοσιογράφου προκάλεσαν την κινητοποίηση των ενώσεων. Όπως και στη χώρα μας το 2023, η αντιπροσωπεία οργανώσεων που βρέθηκε στην Ιταλία μιλά για απειλές μέσω αγωγών, έλεγχο και λογοκρισία.

Νέα τακτοποίηση για την εκπομπή των ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικά προωθεί η κυβέρνηση. Όσοι συνεχίζουν να εκπέμπουν με το καθεστώς της προσωρινής νομιμότητας μέσω βεβαιώσεων, μπορούν πλέον να το κάνουν από δύο σημεία, αρκεί να το δηλώσουν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών έως και το τέλος του 2024. Για πρώτη φορά, επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε σταθμούς να διεκδικήσουν και δεύτερη συχνότητα στα ερτζιανά υπό προϋποθέσεις.

> Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, στηρίζει τους δημοσιογράφους Σίλα Αλεξίου και Γιάννη Προβή, που δέχθηκαν εξοντωτική αγωγή από επιχειρηματία για δημοσίευμα στην ιστοσελίδα www.saronicmagazine.gr.  Η ΕΣΗΕΑ καλεί την Κυβέρνηση να ενσωματώσει άμεσα στο Εσωτερικό Δίκαιο της χώρας μας τον Κανονισμό που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου των καταχρηστικών αγωγών που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της ελευθερίας των δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε τη νέα σύμβαση που συμφώνησε με το Μαξίμου για τα κρατικά ΜΜΕ. Αντί κανονικών αυξήσεων σε μισθούς, αποδέχθηκε το ένα ευρώ αύξηση στα τροφεία των κουπονιών.. Κάνει λόγο για “βελτιωμένες μη μισθολογικές παροχές και σημαντικές νέες θεσμικές προβλέψεις που σχετίζονται με την επιμόρφωση των δημοσιογράφων καθώς και με πολιτικές συμπερίληψης, ίσων ευκαιριών και αντιμετώπισης παρενοχλήσεων στον εργασιακό χώρο”. (εδώ η ανακοίνωση και εδώ η σύμβαση ΜΑΙΟΣ-2024-ΣΣΕ-ΓΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ-ΣΤΟ-ΔΗΜΟΣΙΟ.

  >Τα αθλητικά ραντεβού της ΕΡΤ και ο στόχος για το Μουντιάλ. Όπως μαθαίνουμε στις επαφές που άρχισαν στη χώρα μας για τη μετάδοση των αγώνων του Mundial 2026 η ΕΡΤ δήλωσε παρούσα όπως και ορισμένα ιδιωτικά κανάλια. Το προηγούμενο Mundial το είχε πάρει ο ΑΝΤ1 αλλά υπήρξε πληθώρα προβλημάτων.

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε και τις μεταδόσεις για το EURO 2024. Θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση με τα γήπεδα της Γερμανίας και τις 51 ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις απί τις 14 Ιουνίου έως και 14 Ιουλίου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *