Οι εργαζόμενοι οι “Στο Κόκκινο” ενάντια στη στοχοποίηση εργαζόμενων από εταιρεία παραγωγού

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων “Στο Κόκκινο” βγάζει στη σέντρα διοίκηση και παραγωγό του σταθμού μετά από εκφοβισμό και στοχοποίηση εργαζόμενης επειδή έγινε παρέμβαση από την Κατάληψη ΕΣΗΕΑ στα μικρόφωνα. Την Τετάρτη 15 Μαΐου η Συνέλευση εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ (Κατάληψη ΕΣΗΕΑ) πραγματοποίησε παρέμβαση στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Ποπολάρος”. Κατήγγειλε ότι ο παραγωγός της εκπομπής Π. Δεληγιάννης, ως συνιδιοκτήτης του καταστήματος εστίασης «Popolaros» στο Μετς, έχει προχωρήσει σε εκφοβιστικές αγωγές και μηνύσεις σε βάρος απολυμένου εργαζόμενου και του σωματείου του, επειδή διεκδίκησαν δεδουλευμένα. Μόλις αναφέρθηκε ο λόγος της παρέμβασης τα μικρόφωνα του σταθμού έκλεισαν. Ο δε παραγωγός κατήγγειλε επώνυμα στο σταθμό και στα δίκτυα πως υπήρξε “δυσφημιστική επίθεση εναντίον του, για δικαστικές διαφορές που έχει με εργαζόμενο σε επιχείρησή του”. Η διοίκηση του σταθμού με ανακοίνωση της κατήγγειλε επίσης την παρέμβαση, κάνοντας λόγο για “πρακτικές ψευδεπίγραφων επικλήσεων στήριξης δικαιωμάτων” και “κλίμα που δημιουργεί εργασιακή ανασφάλεια στους χώρους εργασίας των εργαζομένων στο Κόκκινο και την Αυγή”. Ζήτησε μάλιστα από την ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει την παρέμβαση της συλλογικότητας. Στη συνέχεια άνθρωπος ο οποίος παρουσιάστηκε ως «εκπρόσωπος της εταιρείας του Π. Δεληγιάννη» εκφόβισε εργαζόμενη και τη στοχοποίησε στη διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι/ες στον 105,5 Στο Κόκκινο στη συνέλευση τους συζήτησαν τα γεγονότα και εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα.

Με αφορμή την παρέμβαση που έγινε στην εκπομπή «Ποπολάρος» του Π. Δεληγιάννη και μέσω της οποίας αυτός κατηγορήθηκε για εκφοβιστικές δικαστικές πρακτικές εναντίον εργαζομένων, την ανακοίνωση της LeftMedia που την ακολούθησε και το τηλεφώνημα που έγινε από φερόμενο ως συνεργάτη του Δεληγιάννη, στο οποίο απειλήθηκε συναδέλφισσά μας, η Συνέλευση των Εργαζομένων του Ρ/Σ 105,5 Στο Κόκκινο, που συγκλήθηκε στις 21/5/2024, αποφάσισε και δηλώνει τα εξής:

1. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον Ρ/Σ 105,5 Στο Κόκκινο δεν αισθανόμαστε καμία ανασφάλεια από παρεμβάσεις πολιτικών ή συνδικαλιστικών ομάδων στον σταθμό και το ίδιο ισχύει και για την τελευταία. Θεωρούμε ότι ειρηνικές παρεμβάσεις αυτού του τύπου αποτελούν μέρος της πολιτικής κουλτούρας του σταθμού, η οποία τον καθιστά εδώ και 18 και πλέον χρόνια σημείο αναφοράς μιας διαφορετικής ενημέρωσης.

2. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον τηλεφωνικό εκφοβισμό της συναδέλφισσάς μας, υπεύθυνης ροής προγράμματος και εκλεγμένης συνδικαλιστικής εκπροσώπου της ΕΠΗΕΑ από άνθρωπο ο οποίος παρουσιάστηκε ως «εκπρόσωπος της εταιρείας του Π. Δεληγιάννη» και την στοχοποίησή της από τον ίδιο στη διοίκηση. Δηλώνουμε ότι κάθε απόπειρα εκφοβισμού και απειλών απέναντι σε οποιονδήποτε συνάδελφο ή συναδέλφισσά μας, θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη συλλογική μας δύναμη.

3. Ξεκαθαρίζουμε ότι ενώ δεν μας προκαλούν ανασφάλεια οι πολιτικές ή/και συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στο πρόγραμμα, δεν ισχύει το ίδιο με την παρουσία στον σταθμό ενός ανθρώπου που βαρύνεται με απόπειρα εκφοβισμού εργαζόμενης και κατηγορείται για αγωγές και μηνύσεις μέσω της επιχείρησής του σε συνδικαλιστές.

4. Ζητούμε από τη διοίκηση να ελέγξει και να διευκρινίσει τις καταγγελίες αυτές.

5. Ζητάμε να πάψει κάθε στοχοποίηση εργαζόμενου ή εργαζόμενης από παράγοντες εντός και εκτός σταθμού και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες σε κάθε έναν/ μία που θα δεχτεί συκοφαντικές και κακόβουλες επιθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *