Ημέρα: 24 Μαΐου 2024

Οι εργαζόμενοι οι “Στο Κόκκινο” ενάντια στη στοχοποίηση εργαζόμενων από εταιρεία παραγωγού

ην Τετάρτη 15 Μαΐου η Συνέλευση εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ (Κατάληψη ΕΣΗΕΑ) πραγματοποίησε παρέμβαση στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Ποπολάρος”. Κατήγγειλε ότι ο παραγωγός της εκπομπής Π. Δεληγιάννης, ως συνιδιοκτήτης του καταστήματος εστίασης «Popolaros» στο Μετς, έχει προχωρήσει σε εκφοβιστικές αγωγές και μηνύσεις σε βάρος απολυμένου εργαζόμενου και του σωματείου του, επειδή διεκδίκησαν δεδουλευμένα. Μόλις αναφέρθηκε ο λόγος της παρέμβασης τα μικρόφωνα του σταθμού έκλεισαν. Ο δε παραγωγός κατήγγειλε επώνυμα στο σταθμό και στα δίκτυα πως υπήρξε “δυσφημιστική επίθεση εναντίον του. Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων “Στο Κόκκινο” βγάζει στη σέντρα διοίκηση και παραγωγό του σταθμού μετά από εκφοβισμό και στοχοποίηση εργαζόμενης, δηλώνοντας πως
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον Ρ/Σ 105,5 Στο Κόκκινο δεν αισθάνονται ανασφάλεια από παρεμβάσεις πολιτικών ή συνδικαλιστικών ομάδων στον σταθμό και το ίδιο ισχύει και για την τελευταία. Θεωρούμε ότι ειρηνικές παρεμβάσεις αυτού του τύπου αποτελούν μέρος της πολιτικής κουλτούρας του σταθμού, η οποία τον καθιστά εδώ και 18 και πλέον χρόνια σημείο αναφοράς μιας διαφορετικής ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση επιβραβεύει τους δημοσιογράφους κρατικών ΜΜΕ με αύξηση ένα ευρώ στα κουπόνια!

Ένα μόλις ευρώ, από 5 σε έξι για 22 ημέρες, είναι η αύξηση που δίνει η κυβέρνηση στους δημοσιογράφους των κρατικών ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Γραφεία Τύπου, γενική γραμματεία, κ.λ.π). Αυτό αποδέχθηκε η ΕΣΗΕΑ και οι άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων. Για τρίτη συνεχόμενη φορά, τα τροφεία αναξιοπρέπειας και ζητιανιάς βαπτίζονται ως “συλλογική σύμβαση εργασίας” για τα κρατικά Μέσα.
Το νέο που εισάγει το κείμενο είναι η επικύρωση της πλήρους σύνδεσης Μαξίμου και ΕΣΗΕΑ. Οι δυο τους συνεργάζνται ήδη σε διάφορες επιτροπές που έφτιαξε από το 2022 η κυβέρνηση της ΝΔ για να “αποδείξει” στους Ευρωπαίους πως “τιμά” της ελευθερία του Τύπου. Η Επιτροπή Δεοντολογίας και η επιτροπή ασφάλειας δημοσιογράφων, δυο κυβερνητικές επιτροπές έγιναν αποδεκτές και συμπληρώθηκαν με μέλη από την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις. Τα δυο σημεία που συνδέουν ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση και τα συνδικαλιστικά όργανα είναι: