Συνέλαβαν ως “τρομοκράτη” μέλος του Ρουβίκωνα για μια ανάρτηση στο face book, μοίρασαν φωτογραφίες της σύλληψης στα ΜΜΕ

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αντιτρομοκρατική για μια δημοσίευση του στα social media. Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργο Καλαϊτζίδη με αφορμή μια ανάρτηση του στο Facebook μέσω της οποίας ζητούσε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τοποθετηθούν τα ΜΑΤ που βρίσκονται ακριβώς έξω από τον χώρο ΒΟΞ στα Εξάρχεια σε άλλο σημείο, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις της αναρχικής συλλογικότητας αν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί. Για αυτό το περιεχόμεν συνελήφθη, τον έδεσαν πισθάγκωνα ως τρομοκράτη, του φόρεσαν αλεηξίσφαιρο γιλέκο, όπως τους τρομοκράτες, μοίρασαν φωτογραφίες της σύλληψης στα ΜΜΕ. Κατηγορείται για παράβαση του Άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα, το κράτος στέλνει το μήνυμα πως και οι απόψεις πλέον αποτελούν ποινικό αδίκημα!
Τη σύλληψη του Γ. Καλαϊτζίδη καταδίκασε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που σημειώνει πως αυτή η σύλληψη “έρχεται να εμπεδώσει κλίμα τρομοκρατίας κατά του κινήματος, να επιβεβαιώσει πως ακόμα και η έκφραση άποψης ποινικοποιείται, να στοχοποιήσει αγωνιστικές πρακτικές, ακόμα και με κατηγορίες περί «εγκληματικής οργάνωσης».
Στην ανακοίνωση του η οργάνωση του “Ρουβίκωνα”  σημειώνει ότι “είναι η πρώτη φορά που αυτό (η έκφραση γνώμης) θεωρείται «τρομοκρατία» και παράλληλα ισχύει ο νόμος Φλωρίδη. Η πρώτη φορά που αγωνιζόμενος μπορεί να μπει άμεσα φυλακή μόνο και μόνο γιατί εξέφρασε δημόσια άποψη”.
Οι δυο ανακοινώσεις
Στο παρελθόν ο Ρουβίκωνας και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις έχουμε μιλήσει για χούντα χαμηλής έντασης. Για την προσπάθεια δηλαδή της εξουσίας, υπο την ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας, να καταργήσει κάθε λαϊκό δικαίωμα και ελευθερία μέσα στα πλαίσια της υποτιθέμενης δημοκρατίας.
Θέλουν απόλυτη εξουσία και την κερδίζουν κομμάτι-κομμάτι. Τετραγωνικό με τετραγωνικό, ύπουλα, προωθούνται σε κάθε κοινωνικό μέτωπο.
Από που να αρχίσουμε;
Από την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού;
Από τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις;
Από τις εξωδικαστικές εκτελέσεις όποιου καταδιώκει η αστυνομία και δεν έχει το σωστό χρώμα δέρματος;
Από τους μαζικούς πνιγμους μεταναστών που κανονικοποιούνται;
Από την στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας;
Από τον διωγμό των ντόπιων, Ελλήνων και μεταναστών, από το κέντρο των πόλεων για να γίνουν στάνες τουριστών;
Από τον «εξευγενισμό» των Εξαρχείων με το μετρό και την καταστολή;
Από την κατάργηση του δικού τους «ιερού κειμένου», του συντάγματος, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;
Από την καμπάνια αυστηροποίησης και κανιβαλισμού που κατέληξε στον νόμο Φλωρίδη, ένα νόμο που, μαζί με τις προσθήκες στον αντιτρομοκρατικό νόμο κλείνει φυλακή, όποιον θέλει, όποτε το θέλει το κράτος;
Από όπου και να ξεκινήσουμε ξέρουμε που καταλήγουμε. Το τελευταίο καστρο είναι η ελευθερία του λόγου.
Στις 18 Μάη, το μέλος μας Γιώργος Καλαϊτζίδης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αντιτρομοκρατική για μια δημοσίευση του στα social media. Για μια δημοσίευση, τον σημάδευαν με τα όπλα τους καθώς τον μετέφεραν δεμένο πισθάγκωνα, έχοντας του φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο. Όλα αυτά για μια δημοσίευση, επαναλαμβάνουμε!
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μέλος μας να συλληφθεί για κάτι τέτοιο. Είναι όμως η πρώτη φορά που αυτό θεωρείται «τρομοκρατία» και παράλληλα ισχύει ο νόμος Φλωρίδη. Η πρώτη φορά που αγωνιζόμενος μπορεί να μπει άμεσα φυλακή μόνο και μόνο γιατί έκφρασε δημόσια άποψη.
Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές αγώνα, τις έχει κάνει δημόσια, και βαδίζει αταλάντευτα σε αυτό το μονοπάτι γνωρίζοντας καλά ότι τον περιμένουν χτυπήματα. Οι επιλογές μας είναι γνωστές και από πάντα το κράτος προσπαθεί να τις χαρακτηρίσει «τρομοκρατία». Καθόλου τυχαία η σύλληψη του μέλους μας γίνεται ενώ έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να χαρακτηριστεί ο Ρουβίκωνας «εγκληματική οργάνωση». Αλλά θα είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι το κράτος και η ΝΔ έχουν «βεντέτα» με εμάς. Εχουν βεντέτα με όλη την κοινωνική βάση και αν κάτι προσπαθούν απεγνωσμένα, είναι να προλάβουν τα κοινωνικά αντίποινα.
Τώρα είναι η ώρα του τελευταίου κάστρου, της ελευθερίας της έκφρασης. Αν βάλουν φυλακή τον σύντροφό μας για κάτι τέτοιο, ο εχθρός έχει περάσει τα τείχη. Η χούντα δεν είναι πια «χαμηλής έντασης», είναι κανονική χούντα.
Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, και θα το κάνουμε περισσότερο και καλύτερα, ακόμα κι αν δικοί μας άνθρωποι βρεθούν πίσω από τα σίδερα.
Ξαναλέμε όμως, δεν είναι βεντέτα Νέα Δημοκρατία εναντίον Ρουβίκωνα.
Αφορά καθένα και καθεμιά που δεν ανήκει στην «αριστεία»
Κάθε αγωνιζόμενος, κάθε ριζοσπάστης, κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να στοχαστεί σε αυτό το γεγονός. Που οδηγεί, πως σταματάει, πως ανατρέπεται αυτή η συνθήκη;
Το ερώτημα τίθεται τώρα. Τίθεται κυριολεκτικά σήμερα.
Γιατί αν φτάσουμε σε κανονική χούντα, τότε οι επιλογές είναι μετρημένες. Διότι με πολύ συγκεκριμένους τρόπους πέφτουν οι χούντες…
Ρουβίκωνας
—–  —

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την προκλητική σύλληψη του μέλους του Ρουβίκωνα Γιώργου Καλαϊτζίδη… λόγω μιας ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα στο ίντερνετ, όπου εξέφραζε την άποψή του. Η κινητοποίηση… της Αντιτρομοκρατικής, με τον Γ. Καλαϊτζίδη να συλλαμβάνεται με χειροπέδες και με αλεξίσφαιρο γιλέκο(!), με φωτογραφίες και δημοσιότητα έρχεται να εμπεδώσει κλίμα τρομοκρατίας κατά του κινήματος, να επιβεβαιώσει πως ακόμα και η έκφραση άποψης ποινικοποιείται, να στοχοποιήσει αγωνιστικές πρακτικές, ακόμα και με κατηγορίες περί «εγκληματικής οργάνωσης». Κι αυτό την ώρα, που καταδικασμένοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βγαίνουν από τις φυλακές με προκλητικά ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις.

Οι ενέργειες αυτές της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων του συστήματος, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών και αποκαλύπτουν το καθεστώς ανελευθερίας και καταστολής που οικοδομούν η κυβέρνηση, το κράτος, η ΕΕ και το κεφάλαιο.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Γιώργου Καλαϊτζίδη και την απόσυρση των προκλητικών κατηγοριών.

Ο αγώνας του εργατικού και λαϊκού κινήματος κατά της «σιδερένιας φτέρνας» κυβέρνησης, κράτους, κεφαλαίου πρέπει να ενταθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *